9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportMinistrul Tudorel Toader s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu premierul Mihai Tudose

Ministrul Tudorel Toader s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu premierul Mihai Tudose

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a fost chemat, miercuri după-amiază, la Palatul Victoria, premierul solicitând mai multe detalii despre pachetul de legi din Justiţie, inclusiv aspectele privind MCV, potrivit unor surse guvernamentale citate de Mediafax.





Întâlnirea a avut loc după ce, la începutul ședinței de Guvern de miercuri, șeful Executivului i-a cerut ministrului Toader să comunice bine informațiile referitoare la proiectul privind modificarea legilor Justiției, astfel încât să se înțeleagă faptul că, 'deocamdată, toată lumea rămâne unde e, pe mandatul care e, numit de cine a fost numit'.

''E foarte important cât de bine comunicați și cât de bine înțelege toată lumea, că, de când le-ați prezentat, vă spun că la mine a ajuns că până diseară schimbăm tot și se numește de către altcineva și… Nu. Deocamdată, toată lumea rămâne unde e, pe mandatul care e, numit de cine a fost numit', a declarat Tudose, la începutul ședinței de Guvern.

La rândul său, ministrul Tudorel Toader a spus că noile prevederi se vor aplica după ce legea va intra în vigoare.

Și șeful statului Klaus Iohannis a reacționat la propunerile prezentate de ministrul Justiției, considerând că acestea reprezintă un atac asupra statului de drept, independenței Justiției și împotriva luptei anticorupție. ''Propunerile prezentate astăzi de ministrul Justiției se constituie într-un atac asupra statului de drept, independenței și bunei funcționari a Justiției, precum și împotriva luptei anticorupție'', a afirmat Iohannis.

El a arătat că România se află într-un moment care îi este favorabil în planul relațiilor internaționale, cu precădere în comunitatea europeană, context în care ar fi în defavoarea țării noastre să ''ne întoarcem la vechile practici de a pune presiune asupra Justiției''.

''Acest lucru ar fi în totală contradicție cu angajamentele pe care și le-a luat România prin aderarea la Uniunea Europeană și nu ar face decât să mențină pe termen nelimitat Mecanismul de Cooperare și Verificare'', spune șeful statului.

În lunga listă de modificări pe care guvernul PSD-ALDE, prin ministrul Justiţiei Tudorel Toader, vrea să le aducă la legile Justiţiei, câteva au conotaţii politice şi ar putea aduce controlul PSD asupra magistraţilor. În plus, DNA-ul nu va mai avea dreptul să ancheteze magistraţi, ci o nouă direcţie din cadrul Parchetului General.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă