9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportMinistrul Culturii, la împlinirea a 100 de ani de la bătălia de...

Ministrul Culturii, la împlinirea a 100 de ani de la bătălia de la Mărășești: Patriotismul nu e nici depășit, nici cuvânt gol

 Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, susține că „patriotismul nu este nici depășit, nici un cuvânt gol”, în contextul împlinirii a 100 de ani de la bătălia de la Mărășești.

„Patriotismul nu e nici depășit, nici cuvânt gol. E ceea ce ne unește ca popor și nu ne lasă să ne transformăm într-o populație de inși egoiști, responsabili doar de destinul nostru individual. <<Pe termen lung, caracterul este factorul decisiv în viața unei persoane ori a unei națiuni>>, spunea Teddy Roosevelt. Iar caracterul unei națiuni se manifestă în momentele de restriște în care însăși existența ei este amenințată", a scris ministrul Culturii, duminică, pe pagina sa de Facebook.



Lucian Romașcanu a continuat explicând ce semnificație a avut momentul de la Mărășești pentru România.

„Acum 100 de ani, la Mărășești, românii au dat măsura tăriei lor, zdrobind valul ofensivei germane conduse de generalul von Mackensen, în cea mai amplă bătălie dată pe frontul românesc. Avem astăzi obligația nu doar de a slăvi excepționalele fapte de arme ale moșilor noștri de la Mărășești, de a ne ruga pentru sufletele lor, ci și de a ne reaminti că același spirit viu, dârz și eroic trebuie să formeze caracterul nostru național, fundamental pentru identitatea noastră românească", a mai spus Lucian Romașcanu.



Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă