Liviu Pop se teme pentru funcţia sa: Acesta s-ar putea să fie ultimul meu discurs, ca ministru al Educaţiei

de Iulia Iancu , 05 octombrie 2017 - stire actualizata la ora 17:35, 05 octombrie 2017
Liviu Pop se teme pentru funcţia sa: Acesta s-ar putea să fie ultimul meu discurs, ca ministru al Educaţiei

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, în cadrul unei dezbateri la care au participat mai mulţi profesori, că, în medie, în România, mandatul unui ministru al Educaţiei este de şase luni. "Eu am o lună şi jumătate prin 2012, mă apropii uşor de 6 luni", a declarat Pop, citat de Mediafax.

"În medie, avem cel mai scurt mandat al unui ministru al Educaţiei în Europa. În ultimii 27 de ani, un ministru al Educaţiei a rezistat în România 6 luni. Ştiu că acesta s-ar putea să fie ultimul meu discurs în faţa dumneavoastră, în calitate de ministru. De aceea, stau relaxat şi ştiu că nu am făcut eroare de sistem cum au făcut alţii", a declarat ministrul Educaţiei.

Liviu Pop a făcut declaraţia la Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir” din Bucureşti unde a participat la dezbaterea cu tema „Libertate prin Educaţie”, organizată de Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”.

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, miercuri, că îşi va înainta demisia doar dacă grupul PSD-ALDE îi va cere să facă acest lucru, precizând că nu are de ce să recurgă la un asemenea demers dacă solicitarea vine din parte altui grup parlamentar. Declaraţia ministrului Educaţiei a venit în contextul în care, miercuri, deputata USR Lavinia Abu Ambra i-a cerut să renunţe la portofoliu.

"Nu m-aţi votat, nu o să-mi dau demisia când mi-o cereţi. Dacă îmi cere demisia grupul PSD-ALDE, mi-o voi da. Nu am nicio obligaţie să ascult ce îmi spuneţi. Pentru orice propunere de modificare a legii privind Educaţia, uşa ministerului este deschisă pentru orice parlamentar, de orice culoare politică", i-a răspuns Liviu Pop.

Comentarii

 • Un Ionescu dintre sutele de mii

  11 octombrie 2017 10:56

  ...nu am făcut eroare de sistem cum au făcut alii"Băiete, matale nu-i dai seama că faptul că ai ajuns acolo este din capul locului o eroare.Asta ar fi prima observaie.A doua nu eti în slujba partidelor, doar faci parte din unul din ele. Fiind ministru eti unul dintre administratorii vremelnici ai acestei ări de suportat suntem nevoii să te suportăm cu toii, nu doar cei care te-au votat. Carevasăzică eti în slujba noastră. Si dacă nu-i faci treaba cum trebuie, pleci. Singur, dacă eti în stare să-i asumi propriile vorbe i fapte, în sunet de fluierături i huiduieli, dacă nu. Simplu. Valabil pentru oricare administrator, la oricare nivel.

  raspunde comentariului
  • Un Ionescu dintre sutele de mii

   11 octombrie 2017 11:01

   Imi cer scuze, nu din vina mea nu au fost reproduse in comentariu literele ce corespund sunetelor "sh" si "tz".

   raspunde comentariului
 • MISCAREA SINDICALA DIN INVATAMANT...MAREA DRAGOSTE

  05 octombrie 2017 16:54

  LOCUL LUI LIVIU POP E DIN NOU LA CONDUCEREA CONFEDERATIILOR SINDICALE DIN EDUCATIE...NU E BUN DE MINISTRU...SA LUPTE IAR PENTRU DREPTURILE CADRELOR DIDACTICE SI ALE ELEVILOR SI STUDENTILOR MAI ALES CA ACUM ARE SI EXPERIENTA MINISTERIATULUI CEEA CE IL FACE UN LIDER DE SINDICAT IMBATABIL.

  raspunde comentariului
  • Olteanul rebel

   05 octombrie 2017 17:43

   N-ai vrea să lucreze pt.tine? Despre ce experiența vorbești,stimabile? Locul acestui analfabet,lingău roșu,ales în sindicat de pulimea din învățământ,aia cu medii de 2.30,3.25 etc este în latrina,nu la Ministerul lui Haret...și,peste toate,vezi reacția dăscălimii și a"aleșilor" ei,zerooooo.pact,de 27 de ani,cu mafia fesenista...hai,sictir, popândăilor!

   raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design