8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportLiviu Dragnea, întrebat dacă este mulțumit de activitatea ministrului Justiției: Nu pot...

Liviu Dragnea, întrebat dacă este mulțumit de activitatea ministrului Justiției: Nu pot să mă pronunț

Șeful PSD și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a precizat, marți, la Parlament că ministrul Justiției, Tudorel Toader, ar trebui să verifice dacă persoanele care au intrat în arhiva SIPA aveau certificat de acces la informații clasificate ca secrete de stat.

Întrebat dacă este mulțumit de activitatea lui Tuderel Toader, Liviu Dragnea a afirmat: „Nu pot să mă pronunț”.


Citește și:  Arhiva SIPA. Ce urmărește, de fapt, ministrul Justiției, Tudorel Toader: Să declasifice secretele de stat

Tudorel Toader a anunțat că duce în Guvern intenția de a desecretiza arhiva fostului serviciu secret al Ministerului de Justiție. Legislația în vigoare, însă, spune că Guvernul este responsabil doar de desecretizarea secretelor de stat.


Cred că domnul ministru ar trebui să ceară să i se transmită dacă toate persoanele care au avut acces în arhiva SIPA aveau certificat de acces la informații clasificate ca secret de stat. Dacă nu o face domnul ministrul, poate o să o fac eu, dar poate ia în seamă acest apel public”, a mai spus șeful PSD.

Întrebat despre o posibilă remaniere în Guvernul Grindeanu, șeful PSD a răspuns: „Continuă evaluările. Este posibil să o finalizăm săptămâna viitoare. O parte din ei au fost evaluați, Sunt în contact cu domnul Tăriceanu. Numai după ce finalizăm analiza putem purta o discuție serioasă”.


 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă