15.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSportȘefa DNA, Laura Codruța Kovesi, chemată din nou să dea explicații în...

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, chemată din nou să dea explicații în Comisia care anchetează alegerile din 2009. Șefa Comisiei amenință cu plângere

Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, este invitată, luni, la audieri în Comisia parlamentară care ancheteză alegerile prezidențiale din 2009, informează Mediafax.

„A fost făcută o propunere (de a o invita pe Laura Codruţa Kovesi la comisia de anchetă-n.r.) Biroului Comisiei. Acesta va urma să ia decizia. A intervenit decizia CCR care spune că în baza principiului colaborării loiale între instituţii persoanele care exercită o funcţie publică într-o instituţie care nu se află sub controlul Parlamentului sunt obligate să vină, de aceea cred că este obligaţia noastră să reiterăm această invitaţie”, a declarat noua președintă a Comisiei de anchetă a alegerilor, deputatul PSD Oana Florea.

Întrebată care vor fi demersurile care se vor face dacă Laura Codruţa Kovesi va refuza din nou invitaţia, Oana Florea a spus că se va proceda conform legii şi Regulamentului. „Vom face ceea ce spune legea şi Regulamentul. Decizia nu este a mea, va fi luată prin vot, fie (…) va trebui să formulăm o plângere către Ministerul Justiţiei, fie dacă vor considera colegii oportună varianta domnului Pleşoianu (plângere penală-n.r.)”, a răspuns deputatul PSD.

Liviu Pleşoianu a afirmat că va propune sesizarea organelor de urmărire penală, în numele comisiei, pentru obstrucţionarea activităţii comisiei prin neprezentare în mod repetat.

„De două ori a fost invitată până acum Laura Codruţa Kovesi. Este ultima şansă pe care doamna Kovesi o are pentru a salva onoarea instituţiei pe care o conduce. În mod normal trebuie să se prezinte în faţa comisie, dar poate răspunde printr-un da sau nu la întrebarea dacă a fost la domnul Oprea în seara alegerilor prezidenţiale din 2009”, a mai precizat Pleşoianu.

Șefa DNA a refuzat, în mai multe rânduri, invitația parlamentarilor de a da explicații în Comisia parlamentară privind seara alegerilor prezidențiale din 2009.

„Având în vedere ca nu am cunoștință despre aspecte de natură să servească la aflarea adevarului în cauza care formează obiectul activității comisiei, nu mă voi prezenta în data de 20 iunie 2017, ora 14.00, la sedința comisiei de anchetă”, le-a transmis Laura Codruța Kovesi, printr-o adresă.

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu, care face parte din Comisia care anchetează alegerile prezidențiale din 2009, protestează, joi, pentru a doua zi consecutiv, în fața sediului Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din Capitală. El a declarat, pentru Agerpres, că va propune sesizarea organelor de urmărire penală pentru șefa instituției, pentru obstrucționarea activității comisiei. 



 

Cele mai citite

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...

Rusia – Ucraina, ziua 783. NATO ar avea două scenarii în care să trimită trupe în Ucraina. De exemplu, dacă Rusia atacă și Republica...

Conducerea Alianței Atlantice ar lua în calcul două scenarii în care NATO ar trimite trupe în Ucraina, pentru a o susține în războiul contra...

Serviciul de închirieri mașini: Fii șoferul mașinii visurilor tale!

Ai în plan să pleci într-o vacanță împreună cu cei dragi, însă achiziția unei mașini nu se află pe lista ta de priorități momentan?...
Ultima oră
Pe aceeași temă