6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportKlaus Iohannis: Am lansat o solicitare principială către partea americană pentru cumpărarea...

Klaus Iohannis: Am lansat o solicitare principială către partea americană pentru cumpărarea sistemului Patriot. Guvernul mi-a promis că va începe achizițiile pentru Armată

UPDATE 16,15: Președintele Iohannis a precizat, joi, că el a avut discuții atât cu Guvernul Tudose, cât și cu cel anterior, pe tema programelor de înzestrare ale Armatei Române.

"Este o chestiune pe care am discutat-o și cu Guvernul care a fost înainte, și cu acest Guvern. Toți mi-au promis că vor face tot ce este necesar pentru a demara în timp util achizițiile. Aștept să se întâmple", a afirmat șeful statului la baza aeriană Mihail Kogălniceanu.

El a arătat că Ministerul Apărării trebuie să precizeze cum vor fi alocați banii Armatei prin bugetul de stat.

"Asta va trebui să aflăm de la Ministerul Apărării, cum își vor împărți în final banii. Probabil vă amintiți că acest plan de achiziții strategice fusese inițial prevăzut pe ordinea de zi a CSAT acum o săptămână. Nu a îndeplinit toate condițiile și a fost retras, dar vor reveni și atunci vom ști foarte exact care sunt planurile pentru achizițiile de acest tip", a explicat Iohannis.


Președintele României, Klaus Iohannis, a precizat, joi, că România a lansat "o solicitare principială" către Statele Unite în legătură cu achiziția unor sisteme de rachete Patriot.

"Aceasta este o chestiune care este un pic mai greu de discutat așa în fața publicului general, dar noi am lansat o solicitare principială către partea americană și probabil ați aflat că s-a publicat, cred că ieri, pe site-ul Departamentului (de Stat—n.r.) această notă, care urmează să fie aprobată și mai departe, după care vor începe negocierile și când vom avea un rezultat clar îl vom da publicității", a declarat șeful statului la baza aeriană Mihail Kogălniceanu din Constanța.

Întrebat cum răspunde vocilor critice pe acest subiect, șeful statului a arătat că nu are "deloc de gând să le răspundă".

"Acestea sunt chestiuni militare tehnice și militarii o să formuleze atunci când este cazul un punct de vedere", a subliniat Iohannis.

La întrebările insistente privind achiziționarea de rachete de tip Patriot, Iohannis a replicat: "Asta o să aflați din comunicate oficiale".

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă