Ion Iliescu: În 2009, Mircea Geoană a câștigat alegerile în țară, însă, votul din străinătate a schimbat rezultatul final în favoarea lui Traian Băsescu

de Iulia Iancu , 14 aprilie 2017 - stire actualizata la ora 15:18, 14 aprilie 2017
Ion Iliescu: În 2009, Mircea Geoană a câștigat alegerile în țară, însă, votul din străinătate a schimbat rezultatul final în favoarea lui Traian Băsescu

Preşedintele onorific al social-democraţilor, Ion Iliescu, a precizat, pe blogul său, că în 2009 Mircea Geoană a câștigat alegerile prezidențiale în țară, dar votul din străinătate a schimbat rezultatul final în favoarea lui Traian Băsescu, iar cei care susțin că el ar fi fost vinovat de eșecul candidatului PSD spun minciuni.

"Din motive asupra cărora nu vreau să speculez, a revenit în dezbaterea publică o temă veche de opt ani: corectitudinea alegerilor prezidențiale din 2009. Spre surprinderea mea, și în totală neconcordanță cu realitatea, aceea de atunci, la care se adaugă amănunte necunoscute în epocă, Cosmin Gușă, patronul neconsolat al unei televiziuni suferinde, îmi atribuie mie eșecul candidatului PSD, Mircea Geoană. Afirmațiile sale constituie o minciună, pe care nu mă sfiesc s-o consider ordinară. Faptele îi contrazic minciunile. Indiferent de rezultatul de atunci, Mircea Geoană a câștigat alegerile în țară; votul din străinătate a schimbat rezultatul final. PSD s-a mobilizat exemplar, nu, cum afirmă Cosmin Gușă, nu s-a implicat, la sugestia mea. Da, am avut un diferend cu Mircea Geoană, la începutul lui 2005. Dar eu am o responsabilitate față de partid, în primul rând. Am trecut peste acel moment din 2005, deloc plăcut, și am susținut candidatura sa", precizează vineri pe blog președintele de onoare al PSD.

Ion Iliescu subliniază că, dacă în 2009 ar fi avut ceva de obiectat la candidatura lui Mircea Geoană, ar fi făcut acest lucru public.

"Am considerat că PSD avea nevoie de o victorie în acele alegeri, pentru a schimba cursul politicii românești. Acum se vede cât de păguboasă a fost victoria lui Traian Băsescu. Cei care folosesc astfel de minciuni rudimentare o fac pentru a abate atenția de la responsabilitățile lor și față de situația din PSD, în epocă, și față de eșecul lui Mircea Geoană în alegeri. Întotdeauna alții sunt vinovați; ei sunt perfecți și imaculați. Nu are rost să cer postului de televiziune Realitatea un drept la replică. N-ar înțelege ce este acela, și oricum nu le pasă de adevăr. Mă adresez acum celor care mai au spirit critic, și gândesc cu mintea lor. Sunt mult mai mulți decât cred cei care și-au făcut din minciună instrument de lucru în media", arată Ion Iliescu în postarea de pe blogul său.

Comentarii

 • cicirel

  15 aprilie 2017 18:17

  ...iar daca la fel ca mine au gandit cateva zeci de mii sau sute de mii de romani, atunci, cum sa fi votat UN PROSTANAC?!

  raspunde comentariului
 • cicirel

  15 aprilie 2017 18:15

  ADEVARATUL MOTIV AL PIERDERII LUI GEOANA SI SPINUL DIN COASTA ACESTUIA NU A FOST VANTU CI ILIESCU...sincer, eu nu l-am votat pe Mircea Geoana pentru ca Iliescu mi-l adusese in panoplia gandirii mele ca fiind PROSTANACUL...si doar in rama asta ii vedeam tabloul de cate ori aparea la televizor...

  raspunde comentariului
 • Marian

  14 aprilie 2017 18:59

  Daca Basescu a castigat doar in urma voturilor din strainatate, inseamna ca scorul a fost foarte strans si in tara. Asta pentru ca voturile din diaspora nu sunt atat de numeroase. Oficial, 600.000 de romani sunt stabiliti legal in strainatate. Numai acestia ar avea dreptul la vot, dar cel mult 200.000 se prezinta la vot. Arfi o alta explicatie de ce disapora l-a preferat pe Basescu, in 2004 si 2009 si pe Iohannis in 2014. -1... De departe, lucrurile se vad mai clar. - si 2... Au plecat cei mai luminati...

  raspunde comentariului
 • Theodor Iliescu

  14 aprilie 2017 18:02

  Iliescule - Jaavrra comunista-KGB-ista ! Si eu lucram in strainatate in 2009 si am votat pentru Basescu - nu pentru marele pungas A. Nastase ! Si ce e rau in asta ? Ma cretin batran si parsiv - noi astia care "ne-am luat lumea'cap" si amplecat pe unde am putut ca sa lucram - nu sa furam in "patrie" ca pungasii PSD si Compania - noi am stiiut DE CE AM VOTAT CU Basescu ! Si ne-am bucurat ca am REUSIT ! SIKTIR banditule - Ai fost o canalie si un tradator de neam - ca si tac-tu comunistul - si asa o sa crapi ! Tot mai sper sa te vad la puscarie - dar cu oua haita a PSD ALDE este greu, greu sa invinga dreptatea in Romania !

  raspunde comentariului
 • HCl

  14 aprilie 2017 17:07

  Ilici temperamental roade penissul la cal.

  raspunde comentariului
 • H2O

  14 aprilie 2017 16:37

  Nu mai dispare odata din viata politica a Tarii acest bolsevic cu studiile la moscova ?

  raspunde comentariului
 • gancea

  14 aprilie 2017 16:12

  Nu a murit inca CUCUVAIA asta nemernica ?

  raspunde comentariului
 • +++

  14 aprilie 2017 16:12

  Iliescu un rht se declara democrat.

  raspunde comentariului
 • Paaaaaaa

  14 aprilie 2017 16:01

  Bunicuta s a trezit din somnu amortirii.....Rigora.mm.....Buni buni pa pa pa

  raspunde comentariului
 • Ioan

  14 aprilie 2017 15:57

  A castigat, dar stampila de prostanac nimeni nu i-o mai poate radia.

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design