10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportGuvernul se întoarce la muncă. Ce PRIORITĂŢI are

Guvernul se întoarce la muncă. Ce PRIORITĂŢI are

UPDATE 16:21  Se pare că membri Guvernului şi-au prelungit vacanţa. Deşi trebuia să vină de azi la muncă, niciun ministru şi nici premierul nu au venit luni la Palatul Victoria, ci doar câţiva angajaţi care să pregătească şedinţa de miercuri, anunţă Digi 24.

***

După aproape trei săptămâni de vacanţă, miniştrii Guvernului se întorc luni la muncă. Cabinetul condus de Victor Ponta are ca prioritate discuţiile pe Codul Fiscal şi asta până pe 24 august când Parlamentul a stabilit sesiunea extraordinară dedicată actului normativ retrimis de preşedintele Iohannis la reexaminare. 

CITEŞTE ŞI  Discuţiile pe Codul Fiscal, săptămâna viitoare. Ce partide participă la negocieri

În urmă cu câteva zile, proaspăt întors din concediul din Caraibe, Victor Ponta declara, într-un interviu la o Antena 3, că nici preşedintele Klaus Iohannis şi nici fostul şef de stat, Traian Băsescu, nu au cunoștințe economice și nici consilieri pe acest domeniu. “Măsurile economice pe care le ia Guvernul, în consultare cu cei care se pricep la economie, nu țin cont de voința unui președinte, că-l cheamă Băsescu sau Iohannis. Întâmplător, nici unul, nici altul nu au cunoștințe economice, întâmplător, nici unul, nici altul nu au consilieri economici și întâmplător și unul și altul iau decizii strict politice. Dacă așa a vrut Constituția României și așa se întâmplă de altfel în toate țările europene -Guvernul se ocupă de partea economică socială, domnul președinte se ocupă de vizite externe, de ceea ce are dânsul de făcut. De ce trebuie să le încurcăm, de ce să ne ocupăm fiecare de ceea ce nu ne pricepem?”, a declarat Victor Ponta.

CITEŞTE ŞI  24-26 august, SESIUNE EXTRAORDINARĂ pentru Codul Fiscal

Ba mai mult, Ponta l-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis că nu a vrut să promulge Codul Fiscal deoarece a fost realizat de PSD. Dacă nu vine dreapta românească să plătească 24%, dacă vine dreapta românească domnul Iohannis promulgă Codul Fiscal. Ceea ce mi se pare neserios. Pedepsim poporul român acum?”, a mai spus primul-ministru. Mai mult, premierul a amintit de declarațiile făcute de Klaus Iohannis când se aflau în campanie elctorală, când a afirmat că România are nevoie de relaxare fiscală. ”Klaus Iohannis promitea TVA de 19 % în campanie”.

CITEŞTE ŞI  GALERIE FOTO & VIDEO. Cum a trăit Ponta Supercupa Europei. Ce VIN i-a atras atenţia în CRAMA pe care a vizitat-o

Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedintele PNL, a anunţat, vineri, că liderii partidelor au stabilit că de data de 20 august vor avea loc discuţiii despre Codul Fiscal. “În urma discuțiilor informale care au avut loc în pregătirea acordului politic privind reexaminarea Codului fiscal, s-a convenit data de 20.08.2015, ora 10 AM, pentru întâlnirea tehnică, la sediul Parlamentului. Discuțiile tehnice vor fi urmate de discuții politice până la începerea sesiunii extraordinare parlamentare din 24.08.2015“, a scris Predoiu pe contul său de Facebook. Predoiu a mai afirmat că discuțiile tehnice pe Codului Fiscal vor fi urmate de discuții politice, până la începerea sesiunii extraordinare parlamentare din 24 august.

CITEŞTE ŞI  GALERIE FOTO & VIDEO. NOI IMAGINI cu Ponta în vizită la o CRAMĂ din Georgia. Ce VINURI a degustat

O altă prioritate a Guvernului este acordul de Fondul Monetar Internaţionale, mai ales că actuala înţelegere expiră în septembrie. Pe vremea când era în Opoziţie, Ponta a criticat de nenumărate ori acordurile financiare cu FMI spunând că au îngenunchiat România. O dată venit la Palatul Victoria, Ponta nu a făcut altceva decât să le continue. 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă