15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024

Culise

PNL si-a impus secretar general la Camera Deputatilor

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a fost ieri de acord cu desemnarea candidatului PNL Georgeta Ionescu in functia de secretar general al Camerei Deputatilor. Impotriva Georgetei Ionescu nu s-au exprimat in sedinta conducerii Camerei decat patru abtineri. Mihai Unghianu, fostul secretar general, a fost acceptat in unanimitate pe functia de secretar general adjunct. Georgeta Ionescu, fosta secretara a grupului PNL de la Camera Deputatilor, a fost pana acum secretar de stat la Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul. A.V.D.

Sorin Ovidiu Vantu admite oficial ca detine Realitatea TV

Sorin Ovidiu Vantu a anuntat ieri ca a incheiat negocierile pentru preluarea companiei Blue Link Comunicazioni, detinatoare a pachetului majoritar in trustul de presa Realitatea. “Aceasta tranzactie a fost perfectata prin intermediul Blue Link Comunicazioni Cipru, al carei proprietar este domnul Vitalie Dobanda, interpusul familiei mele in raporturile juridice si fiscale cu statul cipriot”, se arata in comunicat. SOV precizeaza ca, in sedinta de astazi a Consiliului National al Audiovizualului, Vitalie Dobanda il va reprezenta si va depune documentatia necesara.

OADO n-a gasit centre de detentie ale CIA in Romania

Organizatia pentru Apararea Drepturilor Omului (OADO) a informat ieri Biroul Permanent al Camerei Deputatilor ca a efectuat o investigatie in legatura cu acuzatiile internationale aduse Romaniei potrivit carora ar gazdui pe teritoriul tarii noastre centre de detentie ale CIA unde ar fi torturat teroristi. In scrisoarea adresata Biroului Permanent, Florentin Scaletchi arata ca membrii organizatiei sale nu au gasit nici o dovada care sa sustina acuzatiile aduse tarii noastre. Insa in finalul scrisorii OADO arata: “Nu poate fi exclusa supozitia privind transferul pe calea aerului al unor detinuti suspectati de terorism in situatia in care acestia, dupa aterizare, nu au parasit bordul avioanelor”.A.V.D.

Leonida Lari a demisionat din PRM

Deputatul Leonida Lari a anuntat ieri Biroul Permanent al Camerei Deputatilor ca in data de 19 ianuarie a demisionat din PRM, devenind parlamentar independent. Corneliu Vadim Tudor ramane astfel fara poeta de peste Prut, dupa ce, in cele doua sesiuni de anul trecut, a mai pierdut si alti parlamentari.A.V.D.

Marius Oprea, seful IICC

Conducerea PNL sustine desemnarea istoricului Marius Oprea in calitate de director executiv al Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului. Premierul Calin Popescu Tariceanu a sustinut ieri ca liberalii au salutat decizia sa referitoare la desemnarea membrilor Institutului. “Trecutul, moralitatea si onorabilitatea membrilor Colegiului reprezinta cele mai bune garantii ale ducerii la indeplinire a misiunii Institutului”, a comentat Tariceanu. R.G.

Cele mai citite

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă