9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportCSAT a aprobat numirea în fruntea STS a generalului Vasilca, specializat la...

CSAT a aprobat numirea în fruntea STS a generalului Vasilca, specializat la SRI. Fostul director al STS, Marcel Opriș, a ocupat această funcție timp de 12 ani

CSAT a aprobat, marți, numirea generalului maior inginer Ionel-Sorinel Vasilca în funcţia de director al Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Generalul Vasilca (51 de ani) a avut, în ultima perioadă, funcția de adjunct tehnic al directorului STS.

Ionel Vasilca a absolvit cursurile liceului militar și ale Academiei Tehnice Militare – specializarea Electronică și Informatică, după care a lucrat ca ofiţer inginer în cadrul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

De remarcat este și faptul că, în anul 2006, Vasilca a absolvit Colegiul Superior de Securitate Națională, organizat de SRI.

Din decembrie 2005, Vasilca a fost adjunct tehnic al directorului STS, Marcel Opriș, cel pe care îl înlocuiește acum în funcția de director.

Preşedintele Iohannis a semnat, în 26 iulie, decretul de trecere în rezervă a generalului Marcel Opriş. Șeful statului a mai aprobat și trecerea în rezervă a unuia dintre cei doi directori adjuncţi ai STS, generalul maior Ioan Balaure.

Conform celei mai recente declaraţii de avere publicate pe site-ul STS, Vasilca deţine, împreună cu soţia sa, terenuri intravilane în Breaza, în comuna Cristian din judeţul Sibiu şi în comuna Săvineşti din judeţul Neamţ, cote părţi din terenuri agricole în Săvineşti şi Roznov în judeţul Neamţ, un teren în extravilanul comunei Cristian, un apartament de 65 de metri pătrați şi cotă parte dintr-un alt apartament din Bucureşti, o casă de vacanţă în Sibiu şi o casă de locuit de 80 de metri pătrați în Săvineşti.

Vasilca are în conturi bancare peste 19.000 de lei și 2.000 USD, dar a contractat şi două credite bancare de 79.650 Euro (scadent în 2027) şi 32.000 Ron (scadent în acest an).

În ultimul an fiscal încheiat, Vasilca a încasat de la STS un salariu de 118.573 Ron.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă