10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportCristian Preda: Oltean şi-a pierdut libertatea - îi regret sclavia

Cristian Preda: Oltean şi-a pierdut libertatea – îi regret sclavia

Cristian Preda afirmă, pe blog, că dacă a vorbi liber este împotriva Statutului PDL, atunci Ioan Oltean şi-a pierdut libertatea, europarlamentarul PDL adăugând că el preferă să fie lber, potrivit Mediafax.

“După ce l-a comparat pe premierul Boc mai întâi cu Ştefan cel Mare, apoi cu Winston Churchill, domnul Ioan Oltean şi-a găsit timp pentru a arunca o privire platformei în 35 de puncte pe care, împreună cu Monica Macovei şi Sever Voinescu, am adresat-o ieri colegilor din PDL şi, mai general, publicului. Singurul comentariu al domnului Oltean a fost că gestul nostru este o «atitudine nestatutară»”, scrie Preda.

El precizează că dacă a vorbi liber nu este statutar, Oltean şi-a pierdut libertatea.

“Dacă a vorbi liber e împotriva statutului, atunci domnia sa – care nu îl încalcă, de bună seamă, niciodată – şi-a pierdut libertatea. Regret sclavia dlui Oltean. Eu prefer să fiu liber. În altă ordine de idei, vreau să le mulţumesc lui Ionuţ Popescu şi Mihaelei Popa pentru reacţiile pe care le-au avut”, scrie Preda.

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, joi, la RFI, că platforma de dezbatere în 35 de puncte lansată de Preda-Macovei-Voinescu “nu reprezintă o atitudine statutară” şi crede că modul celor trei de a transmite mesaje a fost în general “nefericit”.

Cristian Preda, Sever Voinescu şi Monica Macovei au lansat, miercuri, pe blogurile personale, o platformă cu 35 de idei pentru ca PDL să devină “un partid popular modern”, precizând că, deşi este vremea semnăturilor, ei cred că este vremea dezbaterilor.

“Indiferent că vom găsi sau nu un număr de colegi gata să se reunească în jurul acestor idei pentru a depune o moţiune, discuţia ne va ajuta foarte mult. O dorim deschisă şi argumentată, departe de invective şi suspiciuni. De fapt, vor avea de câştigat de pe urma dezbaterii toţi cei care speră că putem progresa în România”, precizează Preda, Voinescu şi Macovei.

Platforma propusă de ei sub titlul “PDL – un partid popular modern. 35 de paşi necesari”, cuprinde măsuri pe care, în opinia lor, partidul ar trebui să le ia pentru a se construi ca singurul partid de dreapta din România.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă