Corpul de Control al Ministerului Economiei a ajuns la Societatea Națională a Apelor Minerale. Procedura de selecție a directorului general a fost suspendată

de Iulia Iancu , 11 ianuarie 2017 - stire actualizata la ora 21:28, 11 ianuarie 2017
Corpul de Control al Ministerului Economiei a ajuns la Societatea Națională a Apelor Minerale. Procedura de selecție a directorului general a fost suspendată

Corpul de Control al Ministerului Economiei a fost trimis la Societatea Națională a Apelor Minerale SA. Ministrul Alexandru Petrescu a cerut constituirea unei comisii de analiză pentru verificarea sesizărilor primite la minister, în luna decembrie 2016, referitoare la activitatea administratorilor acestei societăți, informează Agerpres.

"Am considerat important să verific care este adevărul la societatea Ape Minerale, pentru că ne dorim un management profesionist și transparent, bazat pe integritate și performanță, la fel ca și la celelalte companii din portofoliu", a declarat ministrul Petrescu, potrivit unui comunicat al ME.

Totodată, în data de 9 ianuarie 2017, trei dintre membrii Consiliului de Administrație și-au prezentat demisiile, fapt care conduce, potrivit legii, la imposibilitatea luării oricărei decizii de către membri rămași în funcție, precizează ministerul.

"În această situație, procedura de selecție a directorului general, potrivit prevederilor OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările și completările ulterioare, care se află în derulare, a fost suspendată până la clarificarea aspectelor semnalate", se arată în comunicat.

SNAM exploatează, pe baza licențelor de concesiune, 32 de perimetre pentru extracția apei minerale naturale și a extracției dioxidului de carbon natural utilizat în balneație și lichefiere. De asemenea, societatea deține 10 licențe de concesiune pentru explorare.

 

Comentarii

  • Mihai

    12 ianuarie 2017 10:12

    La câte bacterii sunt in apele îmbuteliate , se impune un control pe măsura !

    raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design