12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportDeputații din Comisia Juridică au amânat cu o lună decizia asupra cererii...

Deputații din Comisia Juridică au amânat cu o lună decizia asupra cererii DNA de urmărire penală în cazul Rovanei Plumb

UPDATE 22,20: Comisia Juridică din Camera Deputaților va anunța decizia în cazul Rovanei Plumb abia peste o lună.

Astfel, membrii Comisiei au decis, miercuri, că au nevoie de 14 zile pentru a studia dosarul şi pentru a se documenta. După acest termen, mai vor alte 14 zile pentru a întocmi raportul.


UPDATE 14.20: Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, a declarat, miercuri, că se va prezenta la Comisia juridică din Camera Deputaților atunci când va fi chemată și a reiterat că este nevinovată față de acuzațiile pentru care procurorii DNA au cerut încuviințarea începerii urmăririi penale împotriva sa în dosarul "Belina".

"Voi veni la comisie, bineînțeles, când voi fi chemată. Sigur că voi veni, voi da curs invitației de a participa, de a-mi exprima punctul de vedere. Ce reiterez este faptul că nu sunt vinovată și că nu am încălcat nicio lege. (…) Preocuparea pe care o am, permanentă, în toată activitatea mea de peste 20 de ani a fost pentru a face bine românilor.

Întotdeauna am acționat cu bună-credință în interesul acestei țări și pentru a putea fi mai bine în viața de zi cu zi a fiecărui român. Așa m-am comportat și acum, așa m-am comportat pentru că așa simt, pentru că-mi iubesc țara și respect românii", a afirmat Plumb, la Palatul Parlamentului.

Întrebată cum le va cere colegilor săi de deputați să voteze, ministrul delegat pentru Fonduri Europene a răspuns: "Eu am mai spus odată, îmi doresc ca fiecare dintre colege și colegi să voteze așa cum le dictează conștiința".

Despre imaginea actualului Guvern, având în vedere că ea și alți doi colegi miniștri au probleme cu Justiția, Plumb a spus: "Sarcina pe care o are Guvernul este aceea de a implementa măsurile din programul de guvernare".

"În ceea ce mă privește, lucrez la foc continuu cu toată echipa și cu toate ministerele de linie pentru a crește absorbția fondurilor europene. Pot să vă spun că, în momentul de față, am făcut plăți de 800 de milioane de euro către beneficiari și 700 de milioane de euro cereri de rambursare către Comisia Europeană.

Continuăm pe fiecare domeniu de activitate, în așa fel încât să lansăm cât mai multe ghiduri, am ajuns la un nivel de aproape 69% din total alocare de 23 de miliarde, rata de contractare este peste media UE și este în jur de 22%. Mergem bine în continuare și sper să ne atingem ținta până la sfârșitul anului", a declarat ministrul Fondurilor Europene.


Comisia juridică a Camerei Deputaţilor va dezbate, miercuri, cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale faţă de f ministru al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, actual deputat PSD, potrivit ordinii de zi a lucrărilor comisiei.

Potrivit ordinii de zi postate pe site-ul oficial al Camerei Deputaţilor, deputaţii din Comisia juridică vor dezbate miercuri, la ora 14:00, „adresa Secretarului General prin care înaintează Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi, scrisoarea procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin care transmite cererea de urmărire penală faţă de doamna Rovana, deputat în Parlamentul României – Camera Deputaţilor, fost ministru al mediului şi schimbărilor climatice”.

Vicepremierul Sevil Shhaideh a fost pusă sub urmărire penală de către procurorii DNA pentru abuz în serviciu în dosarul „Insula Belina”, dosar în care DNA cere şi încuviinţarea urmăririi penale pentru Rovana Plumb, ministru al Fondurilor Europene.

Procurorii cer urmărirea penală pentru Rovana Plumb în legătură cu săvârşirea complicităţii la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în exercitarea funcţiei ministeriale.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă