Senatorii juriști au dat undă verde proiectului prin care se schimbă modul de numire al judecătorilor CCR

de Alex Mihăilescu , 28 februarie 2017 - stire actualizata la ora 17:57, 28 februarie 2017
Senatorii juriști au dat undă verde proiectului prin care se schimbă modul de numire al judecătorilor CCR

Senatorii juriști au adoptat raportul favorabil propunerii legislative prin care este schimbată modalitatea de alegere a judecătorilor Curții Constituționale (CCR). Schimbarea constă în faptul că, pentru numirea magistraților CCR de către Parlament să fie suficiente jumătate plus unu din voturile deputaţilor sau senatorilor prezenţi, faţă de jumătate plus unu din numărul total al aleşilor din fiecare cameră, aşa cum prevede în prezent legea, potrivit News.ro.

Potrivit propunerii legislative iniţiate de Eugen Nicolicea de modificare a legii de organizare şi funcţionare a CCR,”fiecare Cameră a Parlamentului numeşte, în prezenţa majorităţii membrilor săi, la propunerea Biroului permanent şi pe baza recomandării  comisiei juridice, în calitate de judecător, persoana care a întrunit numărul cel mai mare de voturi”.

În prezent, legea spune că ”fiecare Cameră a Parlamentului numeşte, cu votul majorităţii membrilor săi, la propunerea Biroului permanent şi pe baza recomandării Comisiei juridice, în calitate de judecător, persoana care a întrunit numărul cel mai mare de voturi”.

Iniţiativa lui Eugen Nicolicea a fost adoptată deja de Camera Deputaţilor, iar după votul din plenul Senatului va merge la promulgare la preşedintele Iohannis. 

 

Comentarii

 • escobar

  03 martie 2017 10:00

  care era "OPORTUNITATEA" modificarii legii....evident ca "premeditarea unor alte fapte asimilate PENALULUI"....CCR este sau ar trebui sa fie GARANTUL STATULUI DE DREPT...este cu atat mai important ca "filtrul alegerii" fiecarui judecator sa fie cat mai EXIGENT si sa INTRUNEASCA cat mai MULTE VOTURI din toate partidele parlamentare....ori Nicolicea vrea ca UNICUL PSD sa aleaga judecatorul pentru a-l SUBJUGA ULTERIOR,facandu-i SLUGI DE PARTID,ca sa dea "decizii ca Valer Dorneanu et.CO"=OUG13 e "PERFECTA" desi a scos sute de MII de romani in strada si chiar guvernul la presiunile EXTERNE a ABROGAT-O....cum poti sa "judeci CONFORM PROPRIEI CONSTINTE"?! sau ce "constinta mai ai".....penibil,jenant iar cand ne vor "DA VITEZA" afara din UE,multi se vor "minuna-indigna" !!!!!

  raspunde comentariului
 • Concluzie

  28 februarie 2017 18:46

  PSD distruge Romania! Jos PSD !!!

  raspunde comentariului
 • centrix

  28 februarie 2017 18:43

  Incet, incet PSD ia justitia. Cea mai perfida initiativa, pe care doar o minte diabolica a tradatorilor de tara o pot avea.

  raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design