9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportCe spune noul ambasador al SUA în România despre corupția din țara...

Ce spune noul ambasador al SUA în România despre corupția din țara noastră

Noul ambasador al SUA la București, Hans G. Klemm, a declarat, miercuri, în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului organizată la sediul Departamentului de Stat al SUA, că eforturile României de a combate fenomenul corupției reprezintă un exemplu pentru țările vecine, informează Agerpres.

“Ambasadorul american Hans G. Klemm a subliniat relațiile bilaterale excelente dintre România și Statele Unite, evidențiind statutul țării noastre de aliat de încredere al SUA și partener NATO. Hans G. Klemm a precizat că, în calitate de ambasador, se va concentra asupra dezvoltării relațiilor economice româno-americane. Totodată, s-a referit la combaterea corupției din România, precizând că oferirea de asistență în acest domeniu va fi una dintre prioritățile mandatului său”, informează un comunicat al Ambasadei României în SUA.

Citește și: GALERIE FOTO. Hans Klemm a depus jurământul în calitate de ambasador al SUA în România

Și secretarul de stat John Kerry a lăutdat, la rândul său, eforturile României în combaterea corupției și a prezentat România drept un aliat de încredere al SUA.

“În alocuțiunea avută cu ocazia ceremoniei, secretarul de stat John Kerry a prezentat România drept un aliat de încredere al SUA, subliniind relația excelentă dintre cele două state și cooperarea în promovarea stabilității în plan regional și global. John Kerry a evidențiat în special colaborarea din cadrul operațiunilor din Irak și Afganistan. De asemenea, secretarul de stat a vorbit despre aprofundarea relațiilor economice și comerciale dintre SUA și România, arătând că țara noastră are unul dintre cele mai ridicate ritmuri de creștere economică din Europa”, se arată în comunicatul citat.

Ceremonia de depunere a jurământului s-a ținut în prezența secretarului de stat John Kerry, cu participarea ambasadorului desemnat al României în SUA, George Cristian Maior.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă