10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportBoc: Cine va ataca eliminarea pensiilor speciale să nu mai plângă pe...

Boc: Cine va ataca eliminarea pensiilor speciale să nu mai plângă pe umerii pensionarilor obişnuiţi

Premierul Emil Boc a ţinut, vineri, să precizeze că proiectul legii de recalculare a pensiilor speciale este considerat la acest moment ca fiind adoptat de către Parlament deoarece nu a făcut obiectul unei moţiuni de cenzură şi a arătat că speră ca nici să nu fie depusă o moţiune faţă de acest act, potrivit Mediafax.

El a amintit că proiectul de lege stabileşte că pensiile speciale vor fi recalculate conform principiului contributivităţii, fiind astfel eliminată suma care este plătită în prezent, dar pentru care beneficiarul nu a achitat contribuţii la buget.

“Să sperăm că legea nu va fi atacată de nimeni la Curtea Constituţională sau că cel puţin cei care o vor ataca nu vor mai plânge pe umerii pensionarilor obişnuiţi că li se reduce pensia, atât timp cât ei păstrează pensiile de lux”, a spus Boc.

Într-o declaraţie transmisă anterior prin Biroul de Presă al Guvernului, premierul a arătat că intenţia PSD de a contesta la Curtea Constituţională legea care prevede eliminarea pensiilor de lux şi recalcularea pensiilor speciale, pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea, denotă că liderul PSD, Victor Ponta, îşi reconfirmă statutul de “baron al pensiilor de lux”, deoarece doreşte să blocheze intrarea în vigoare a acestui proiect de lege şi, prin urmare, să fie menţinute pensiile de lux, inclusiv cele ale parlamentarilor.

El a precizat că Legea privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, unul dintre cele două proiecte pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea, nu conţine niciun fel de prevederi referitoare la diminuarea salariilor bugetarilor cu 25% şi a pensiilor cu 15%, ci vizează eliminarea pensiilor de lux şi recalcularea pensiilor speciale, precum şi reanalizarea pensiilor de invaliditate în termen de un an.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, că social-democraţii vor ataca, luni, la Curtea Constituţională, legea de recalculare a pensiilor pentru care Executivul şi-a angajat răspunderea în Parlament.

El a arătat că termenul procedural de adoptare a legii pentru care Executivul şi-a angajat răspunderea va expira luni, când se va face şi anunţul oficial în plenul Parlamentului, dar a precizat că tot luni PSD va contesta legea respctivă la Curtea Constituţională.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă