22.8 C
București
marți, 25 iunie 2024
AcasăSportBăsescu: Pentru prima dată, Ponta nu m-a consultat la propunerile de noi...

Băsescu: Pentru prima dată, Ponta nu m-a consultat la propunerile de noi miniștri

Președintele Traian Băsescu a dezvăluit că este pentru prima dată când premierul Victor Ponta nu l-a consultat cu privire la propunerile de noi miniștri în Guvern atunci când i-a nominalizat pe Rozalia Biro în funcţia de ministru al Culturii şi pe Claudiu Manda în postul de ministru delegat pentru Buget.

”Victor Ponta a recurs pentru prima data la anunțul prin televiziune, s-a dus la stăpânii săi de la Antena 3 si a anunțat ce va face. Până acum de fiecare dată am discutat propunerile, exact pentru a evita aceasta situație”, a declarat Traian Băsescu.

Președintele a precizat că va respinge, probabil, noile propunerile de miniștri pentru Cultură și Buget.

„Voi avea o poziție marți sau miercuri pentru a-i da premierului timp să facă alte propuneri. Este rușinea premierului să propui asemenea candidați pentru cele două ministere. Mai aștept până mâine în speranța că Ponta nu înțelege că un ministru nu poate fi un domn care s-a ocupat de Casa de Cultură a Studenților și o doamnă care nu știe limba română. Nu am ce face, în principiu îi voi respinge. Poate acești oameni își dau seama și nu doresc să fie respinși cu eticheta de necorespunzător. Nu pot fi renumiți ca miniștri”, a mai spus președintele. 

Președintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că propunerile de noi miniștri la Cultură și Buget făcute de premierul Victor Ponta sunt nepotrivite. Președintele a făcut apel la premier să se mai gândească până marți-miercuri la aceste propuneri și să promoveze alți tineri în Guvern.

Premierul Victor Ponta a declarat că îşi menţine propunerile ca Rozalia Biro şi Claudiu Manda să fie miniştri şi că va înainta alte nume doar dacă preşedintele le respinge pe cele actuale, argumentând că declaraţiile lui Băsescu nu au nicio valoare şi nu vrea să comenteze afirmaţii "de cârciumă".

Cele mai citite

Când un viitor rege britanic face selfie cu Taylor Swift

Se schimbă paradigma de valori a lumii! Dacă înainte, ziua de naștere a unui viitor rege era celebrată cu multă solemnitate, astăzi, rolurile se...

Iohannis le arată Tricolorilor că n-a fost așa rău cu Belgia: pe el Rutte l-a bătut de la vestiare

Ilustrație: Marian Avramescu Spre deosebire de prima partidă a Naționalei României la Turneul Final al Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024, în care...

VIDEO. Julian Assange a fost eliberat

"Julian Assange este liber", părăsind Marea Britanie şi închisoarea de înaltă securitate de lângă Londra unde a fost încarcerat timp de cinci ani, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă