11.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăPoliticăDăncilă l-a sunat pe Iohannis să-i spună că pleacă în concediu

Dăncilă l-a sunat pe Iohannis să-i spună că pleacă în concediu

Prim-ministrul Viorica Dăncilă şi preşedintele Klaus Iohannis au avut în cursul dimineţii de vineri o convorbire telefonică, la iniţiativa premierului, au precizat, pentru Agerpres, surse guvernamentale.

Potrivit surselor citate, în cadrul discuţiei, premierul i-a adus la cunoştinţă şefului statului că va intra în vacanţă pentru câteva zile, iar în această perioadă conducerea operativă a Executivului este asigurată.

Aceleaşi surse au precizat că discuţia Dăncilă – Iohannis a avut loc anterior sesizării CCR de către preşedinte.

În data de 31 iulie, prim-ministrul Viorica Dăncilă a semnat Decizia 247 privind exercitarea unor atribuţii, publicată în Monitorul Oficial în aceeaşi zi.

Decizia a fost emisă “în temeiul art.19 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificările şi completările ulterioare”.

Articolul unic al deciziei prevede: “În perioada 6 – 13 august 2018, domnul Paul Stănescu, viceprim-ministru, ministrul dezoltării regionale şi administraţiei publice, exercită atribuţiile prim-ministrului privind conducerea operativă a activităţii Guvernului României”.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis vineri la CCR o cerere de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională în relaţia cu prim-ministrul, şeful statului motivând că Viorica Dăncilă nu l-a informat că intră în concediu şi că a desemnat un alt membru al Guvernului să-i exercite atribuţiile.

Cele mai citite

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...
Ultima oră
Pe aceeași temă