10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăPoliticăDăncilă exclude o ordonanţă de urgenţă pe amnistie şi graţiere până la...

Dăncilă exclude o ordonanţă de urgenţă pe amnistie şi graţiere până la finalul anului

“Nu avem aşa ceva pe ordinea de zi, nu am aşa ceva pe masa guvernului.(…) În calitate de prim-ministru nu am un act normativ care să prevadă aşa ceva. Nu am avut o discuţie, deci nu pot să vă spun. Eu nu ştiu dacă se impune o discuţie”, a declarat Viorica Dăncilă, potrivit Mediafax.

Întrebată punctual dacă exclude o ordonanţă de urgenţă pe amnistie şi graţiere, până la finalul anului, premierul a spus: “Da (…) V-am spus că nu am pe masă acest act normativ, nu am discutat cu nimeni despre amnistie şi graţiere”.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, marţi, la Bruxelles, că o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea nu este un act de clemenţă pe care “şi-l doresc doar unii”.

„Acum, să vă dau un răspuns pe care chiar aş vrea să-l luaţi doar în limita răspunsului. Să nu vă imaginaţi că astfel de act de clemenţă şi-l doresc doar unii”, a declarat Tudorel Toader, marţi, la Bruxelles.

Ministrul Justiţiei a declarat că nu vrea să scape cel vinovat, dar nu vrea să fie tras la răspundere cel care nu este vinovat.

Cele mai citite

România asigură peste 20% din consumul din UE la carnea de oaie

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a afirmat, duminică, că România asigură peste 20% din consumul din Uniunea Europeană la carnea de oaie. "Mă bucur că particip...

Roger Corman, regizorul „The Little Shop of Horrors” din 1960, a murit la vârsta de 98 de ani

Roger Corman, care a regizat o serie de filme de cult, printre care „The Little Shop of Horrors” din 1960, a murit la vârsta...

Reacția purtătorului de cuvânt al BOR, după ce Elveția a câștigat Eurovisionul: „Victoria lui Nimeni. Un imn înălţat non-binarităţii”

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), a reacționat dur după ce interpretul elvețian Nemo a cucerit marele trofeu de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă