21.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăPoliticăUPDATE: Curtea Constituțională a validat rezultatul referendumului

UPDATE: Curtea Constituțională a validat rezultatul referendumului

Curtea Constituţională a României (CCR) va discuta, joi, rezultatul referendumului pentru revizuirea Constituţiei, în sensul redefinirii familiei ca fiind căsătoria “între un bărbat şi o femeie”, organizat pe 6 şi 7 octombrie.

“Constatarea respectării procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din datele de 6 şi 7 octombrie 2018 privind Legea de revizuire a Constituţiei României”, se arată pe ordinea de zi a şedinţei de joi a plenului Curţii publicată pe site-ul instituţiei.

În şedinţa de miercuri, judecătorii CCR au respins cele patru contestaţii legate de procedura pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional pentru redefinirea familiei în Legea Fundamentală.

Curtea Constituţională a avut în dezbatere, miercuri, trei constestaţii privind respectarea procedurii de organizare şi desfăşurare a consultării populare depuse de avocatul Sever Alexandru Sbârnă şi una formulată de Liliana-Elena Nedelea.

Biroul Electoral Central a anunţat, pe 8 octombrie, rezultatele referendumului pentru familie, desfăşurat pe 6 şi 7 octombrie.

Pentru redefinirea familiei au votat 91,56%, iar împotrivă 6,47% din cei prezenţi la urne. Un procent de 21,10% de persoane s-au prezentat la urne, însemnând 3.857.308 din cei 18.279.011 de alegători. Astfel, pragul legal de prezenţă de 30% necesară validării referendumului nu a fost atins.

Cele mai citite

Cum alegi scaunul de birou pentru copii?

Școala online a fost pentru mult timp o normalitate în lumea celor mici. Tocmai de aceea, improvizarea unui birou acasă a devenit o prioritate...

Plata ajutoarelor de 100 de euro pentru fermierii din vegetal și zootehnie începe din 15 mai

Plata subvenţiei de 100 de euro/hectar pentru sectorul vegetal pe cadrul de criză Ucraina, respectiv 100 euro/echivalent UVM pentru sectoarele suin şi avicol pentru...

3 moduri prin care poți asigura securitatea unui complex rezidențial

Securitatea în cadrul unui complex rezidențial nu se referă doar la împiedicarea accesului neautorizat. Înseamnă, de asemenea, prevenirea furturilor sau a actelor de vandalism...
Ultima oră
Pe aceeași temă