13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialNu există băieți buni și răi în vârful PSD. Doar condamnați și...

Nu există băieți buni și răi în vârful PSD. Doar condamnați și potențiali condamnați | OPINIE

Desigur, lumea s-a săturat de Dragnea și oricine îl contestă, în interiorul PSD, pare a fi un personaj pozitiv. Dar cred că ar fi bine să nu ne facem iluzii în legătură cu premierul Tudose și orice alt demnitar provenit din acest PSD.

Luni seară, în fața lui Gâdea și Badea, el a recitat piesa corectă: demnitarii cu probleme penale trebuie demiși, iar procurorii DNA nu fac dosare penale unor nevinovați, doar ca să schimbe Guvernul. Omul merită aplaudat măcar pentru șocul care s-a văzut pe fețele celor de la A3: după ce ore întregi se străduiseră să-i culeagă fiecare fir de praf de pe costum, el le-a răsplătit tandrețea spunând exact ceea ce nu doreau să audă. Nu cred că Tudose a fost sau va fi vreun apărător al DNA. Omul a intrat în conflict cu Dragnea și ia distanță. Guvernul e plin de inși cu probleme penale, dar Tudose vrea, de fapt, să scape de Shhaideh, pușculița liderului PSD. Fără Shhaideh, Dragnea nu mai controlează banii care se distribuie primarilor și consiliilor județene, deci nu va mai controla voturile în interiorul partidului. Este pur și simplu o bătălie pentru putere.

Marele câștigător al acestui conflict este președintele Iohannis. Pentru el e foarte bine, indiferent cine iese câștigător din confruntare: un condamnat sau un plagiator. Niciunul nu reprezintă un pericol, din perspectiva prezidențialelor din 2019. Haosul din PSD, bătăliile interne, guvernarea stupidă: minunate pentru domnul Iohannis, care merge pe principiul „cu cât mai rău, cu atât mai bine“. De altfel, e evident cum îl ține șeful statului în șah pe Tudose prin intermediul SRI: pentru ca CNATDCU să poată decide dacă acesta și-a plagiat sau nu doctoratul, este nevoie de o opinie a academiei SRI. Iar această opinie nu mai sosește la CNATDCU, motivul stupid fiind că academia nu are rector, deocamdată.

Trăgând linie, nu văd niciun motiv de bucurie în bătălia dintre Dragnea și Tudose. Între gruparea Pandele-Firea, care se pare că-l susține pe actualul premier, și șleahta liderului PSD nu există nicio diferență. Oricine va conduce o guvernare pesedistă este un potențial client al DNA, depinde doar de capacitatea procurorilor de a-l prinde.

Cât despre președintele Iohannis, continui să observ că îi este absolut indiferent ce se întâmplă la guvernare atâta vreme cât dezastrul este în ajutorul său.

Dacă de la PSD nu am nicio așteptare, sper ca tabăra anti-PSD să producă un candidat credibil pentru prezidențialele din 2019.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă