10.6 C
București
duminică, 17 martie 2024
AcasăSpecialCum ia Tudose de la privați ca să dea la asistați |...

Cum ia Tudose de la privați ca să dea la asistați | OPINIE

Mă uit cum zboară șpăgile de milioane de euro prin declarațiile tuturor nevinovaților care se dau acum în gât unii pe alții. Și dăi și luptă cu corupția și cu anticorupția. Laser, frate! SF! Numai că, în timp ce levitează valize cu bani, terenuri și chiar insule, mie îmi zboară banii din buzunare de zici că la guvernare e uraganul Irma. Deși celebra furtună s-ar simți jignită de comparația cu adunătura asta care face bulbuci pe aici.

Dacă ar fi doar ziua și prostia, am mai râde un pic, am mai glumi și ne-am vedea de treabă. Dar deja e ziua și taxa impusă de cel mai prost guvern cu care ne-am pricopsit. În programul de campanie al acestor mincinoși nocivi scria negru pe alb că vor fi scăzute taxele.

În realitate, ele se întorc înzecite, iar dacă-i întrebi de ce mint, primești un răspuns în scârbă, de la un personaj care-ar putea fi cel mult ajutor de șef de birt într-o comună tradițională PSD, adică plină de asistați social și fără cabinet medical.

Peste toate, vine declarația senilă a lui Tăriceanu care spune că n-a crescut prețul la combustibili. Cam astfel de oameni conduc țara.

Noi ceilalți, care nu muncim la stat și nici nu atârnăm la pomenile acestor escroci care ne conduc, ne trezim că avem din ce în ce mai puțini bani. Un băiat cu nume de pinguin vrea chiar să impună salariile și la firmele private.

Prim-ministrul, un tip cam sinistru, face glume cu prețul combustibililor. Sau e iritat, că nici nu-ți poți da seama. Superacciza Tudose a crescut prețul la pompă și mi-a luat deja mai mulți bani de pe card. Glumele astea de neam prost m-au afectat direct, la fel cum mă va afecta și creșterea prețului energiei electrice, al gazelor sau cine știe ce ne-au mai pregătit acești milostivi.

Din toate simulările făcute pe mutarea plății contribuțiilor de la angajator la angajat reiese că iar o să pierd niște bani. O altă nenorocire este splitul TVA.

Dar stai că vine și taxa auto din nou. Asta după ce toate variantele ei din ultimii 10 ani au fost declarate ilegale la Curtea Europeană de Justiție de la Luxemburg. De data asta, la noua taxă lucrează și o firmă cunoscută de consultanță, PricewaterhouseCoopers, pe lângă reprezentanții statului și cei ai industriei auto. Ei, și dacă realizez disperarea celei mai inepte guvernări de a mai scoate niște bani de oriunde, chiar nu pot înțelege zelul cu care reprezentanții PwC se străduiesc să găsească o cale legală ca să ne mai ardă cu o taxă. Este vorba totuși despre o societate privată care face tot posibilul ca statul să-mi mai scoată niște bani din buzunar pentru a-și plăti clientela. Sau o fi și altceva?

Una peste alta, toate mizeriile astea ni se aplică nouă, angajaților la firme private, pentru ca primăria nu știu cărui sat de asistați social să-i poată da o leafă de 3.000 de lei șoferului unui politruc. Apoi să se revolte după trei luni că nu mai sunt bani de salarii.

Iar noi, cei care avem din ce în ce mai puțini bani din cauza acestor incompetenți, stăm liniștiți la coadă ca să ne plătim impozitele din care își iau ei lefurile.

Poate că ar fi timpul să ne revoltăm, nicidecum să-i ajutăm.

 

Cele mai citite

Ultima zi de alegeri prezidențiale în Rusia. Pentru a masca absenteismul, propaganda Kremlinului anunță că rușii au votat online

Duminică dimineață, la începutul zilei a treia (ultima) de alegeri prezidențiale în Rusia, prezența fizică la urne depășea cu puțin 50 la sută din...
Ultima oră
Pe aceeași temă