15 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăLifestyleEmoții la Moscova după ce motanul muzeului a fost furat

Emoții la Moscova după ce motanul muzeului a fost furat

Behemoth, pisica neagră cu blana bogată care trăieşte din 2005 la Muzeul Mihail Bulgakov din Moscova, a fost botezată în cinstea personajului motanului gigant din celebrul roman ”Maestru şi Margareta” al scriitorului rus.

Miercuri, angajaţii muzeului s-au impacientat şi au solicitat ajutorul poliţiei după ce mai mulţi martori au spus că o necunoscută a luat motanul şi l-a băgat în geantă, după care a dispărut în direcţia celei mai apropiate staţii de metrou.

Dispariţia pisicii a fost relatată de posturile de televiziune locale şi naţionale. ”Dispariţia sa a generat îngrijorare în toată Moscova”, a titrat postul Moskva-24. ”Cel mai important membru al personalului muzeului Bulgakov a dispărut”, a deplâns TV Centre.

Felina, în vârstă de 15 ani, are statutul de membru oficial al personalului muzeului şi se bucură de o popularitate enormă în rândul vizitatorilor, care fac deseori fotografii împreună cu aceasta.

Poliţia a iniţiat o anchetă şi, câteva ore mai târziu, pisica a fost recuperată în apropierea unui teatru nu departe de muzeu. ”Mulţumim, prieteni! Fără ajutorul vostru, întâmplarea s-ar fi putut termina tragic”, a consemnat personalul muzeului Bulgakov pe pagina de Facebook.

Instituţia a anunţat că ia în considerare măsuri de securitate suplimentare, cum ar fi achiziţia unei zgărzi echipate cu GPS.

Behemoth este binedispus astăzi, s-a refăcut deja după stresul suferit. Nu îl lăsăm încă să iasă afară”, a precizat joi un angajat al muzeului pentru canalul de televiziune NTV. Acesta a dat asigurări că pisica, instalată în biroul administratorului, are la dispoziţie ”hrană şi tot ceea ce îi trebuie”.

Cele mai citite

Specialiștii Muzeului Național de Artă al României se alătură grevei din Cultură

Sindicatul Specialiștilor Muzeului Național de Artă al României, afiliat  federației sindicale CulturMedia și confederației Cartel ALFA,  se solidarizează  cu  toți ceilalți colegi ai sindicatelor...

Spitalul Foișor, date de ultimă oră despre starea lui Florin Piersic

În urma evaluării din această dimineață, s-a constatat că starea de sănătate a lui Florin Piersic este ușor îmbunătățită, cu o evoluție lent favorabilă,...

Datorie uriașă a Primăriei Capitalei la ELCEN. Nicușor Dan spune că a scos municipalitatea din faliment, dar s-au acumulat restanțe de un miliard

Compania Municipală Termoenergetica, instituție subordonată Primăriei Capitalei, a ajuns la o datorie uriașă către Electrocentrale București (ELCEN) a transmis furnizorul de agent termic, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă