8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăLifestyleCare sunt motivele pentru care ai alege un fier de calcat vertical...

Care sunt motivele pentru care ai alege un fier de calcat vertical si cum faci asta

In ultimii ani tehnologia a avansat foarte mult, iar astfel de modele au devenit din ce in ce mai capabile si blande cu hainele noastre. Dar de ce sa nu ne bucuram la maxim si de pe urma celorlalte tehnologii? Aici ne referim in special la acel fier de calcat vertical care se foloseste de aburi pentru a ne ajuta sa avem hainele calcate si curate.

Fierul de calcat vertical functioneaza pe baza aburilor, jetul cald fiind cel care iti va calca hainele cu o grija maxima, astfel incat ele sa nu aiba deloc de suferit de pe urma procesului. Jetul cald de aburi este unul care va patrunde adanc in tesaturi, iar acest lucru va duce la dilatarea si intinderea fibrelor, pentru ca in final tu sa ai hainele perfect calcate si curate. Ne putem bucura de o eficienta ridicata, precum si de un tratament perfect chiar si pentru materialele mai pretentioase, fiind foarte bland.

Un alt avantaj este reprezentat de accesoriile pe care majoritatea producatorilor ni le ofera la pachet atunci cand cumparam un fier de calcat vertical unde putem include in special periile care ne permit sa calcam si sa igienizam (practic vor fi eliminati diferitele tipuri de alergeni care se gasesc in adancimea tesaturilor) hainele foarte groase, precum este cazul paltoanelor. Sa nu uitam nici de faptul ca vom putea calca hainele noastre direct pe umeras sau perdelele la scurt timp dupa ce le-am scos din masina de spalat si le-am pus inapoi in geam.

Dupa cum s-a putut observa, avem destul de multe motive pentru a ne indrepta atentia catre un fier de calcat vertical, mai ales ca preturile nu mai sunt deloc unele ridicate, nici macar un cazul modelelor avansate care vin de la producatori consacrati. Trebuie insa sa ai in vedere cateva aspecte inainte de a scoate banii din portofel, astfel incat sa ai siguranta ca ai luat cea mai buna decizie pentru nevoile tale. Despre ele urmeaza sa discutam mai multe in randurile urmatoare.

In dotarea unui fier de calcat vertical se afla o pompa electrica care ofera un abur continuu, el fiind cel care ne va ajuta sa facem sa dispara foarte repede cutele. Asadar, primul lucru pe care tu va trebui sa il faci atunci cand vrei sa cumperi un astfel de aparat este sa te uiti la care este debitul de abur pe care il poate oferi. Ce iti recomandam noi aici? Sa iti indrepti atentia catre un model care sa fie capabil sa ofere un debit de 8 grame pe minut cel putin (asta in cazul in care vrei ceva ieftin). Daca bugetul iti permite, atunci nu ezita sa cumperi un fier de calcat vertical care sa ofere un debit de 20 de grame pe minut.

Nu iti place sa astepti, nu-i asa? Atunci de ce sa nu alegi un fier de calcat vertical care sa fie in stare sa incalzeasca foarte rapid apa si sa ofere un jet de abur continuu la scurt timp dupa ce l-ai pornit? Pentru ca acest lucru sa fie posibil, trebuie sa te uiti la care este puterea oferita de aparat. Daca vrei ca incalzirea apei sa nu dureze mai mult de 40-50 de secunde, noi iti recomandam sa alegi un model care sa ofere o putere de cel putin 1000 W. Este un timp rezonabil in opinia noastra. Depinde desigur insa si de alte caracterstici ale fierului de calcat vertical, dar in majoritatea cazurilor producatorii ofera toate informatiile de care tu ai nevoie pentru a lua o decizie buna, deci nu ezita sa arunci o privire peste fisa tehnica a produsului. Nu te grabi sa cumperi doar pentru ca i-ai vazut reclamele la televizor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă