10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăLifestyleCare sunt cele mai periculoase trupe speciale de pe planetă

Care sunt cele mai periculoase trupe speciale de pe planetă

Mai jos sunt doar câteva dintre cele mai bune trupe speciale din lume.

Navy SEALs – Statele Unite

Acestea sunt probabil cele mai populare, apărând în multe filme americane. Aceştia sunt antrenaţi să se descurce în orice mediu, deşi funcţia lor principală rămâne strâns legată de mare/apă, scrie War History Online.

În principal, rolul lor este de misiuni rapide. Intră în teritoriul inamic, adună informaţii, distrug ţinte şi salvează ostatici. Atunci când nu se află în misiune, se antrenează, ceea ce pentru ei, la fel ca pentru orice alte trupe care fac parte din forţele speciale, este o constantă.

SAS – Marea Britanie

SAS sau Special Air Service este prima unitate modernă de forţe speciale din istoria militară. A fost ideea lui David Stirling, care a simţit că din cauza naturii mecanice a războiului era nevoie de o echipă mică de soldaţi foarte bine antrenaţi, cu aptitudini în arta surprizei.

Aceşti specialişti ar fi invadat teritoriile inamice pentru aceleaşi scopuri ca oricare alte trupe speciale: informaţii, salvare de ostatici şi atingerea diferitelor obiective de subminare a inamicului în spatele liniilor acestuia.

Comando francez

De obicei, cei care se înscriu au terminat deja antrenamentul de bază Fusiliers-Marins şi au avut cel puţin nouă luni în armată.

Apoi, aceştia pot trece prin antrenamentul de comando, care, conform oficialilor NATO, este unul dintre cele mai dure din lume. Rata de respingere a fost de 82% în anul 2016.

Speţnaz – Rusia

Aceştia sunt cunoscuţi pentru faptul că pot rezista torturii infernale, putând proteja informaţii vitale. Forma de antrenament este atât de extremă încât este ilegală în SUA.

De asemenea, operaţiunile erau atât de secrete încât sovieticii nu ştiau nimic nici măcar despre existenţa trupelor, până la sfârşitul anilor ’80, odată cu desecretizarea realizată de Gorbaciov.

În afară de capacităţile fizice, aceştia se remarcă şi prin capacităţi intelectuale, vorbind fluent în mai multe limbi şi adaptându-se cu uşurinţă unui mediu străin.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă