Alina Bica

Maior: SRI îi recomandase lui Băsescu s-o respingă pe Alina Bica de la conducerea DIICOT

George Cristian Maior, fost director al SRI, a declarat, marţi, că această instituție îl avertizase pe Traian Băsescu în privinţa Alinei Bica, dar cu toate acestea șeful statului a numit-o pe Bica în fruntea DIICOT.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 27.02.2018 - 20:20

Ambasadorul George Cristian Maior, fost director al SRI în perioada președintelui Traian Băsescu, a făcut această precizare marți, în timpul audierii sale la Comisia parlamentară SRI, a explicat președintele Comisiei, senatorul Claudiu Manda (PSD).

Potrivit acestuia, George Cristian Maior a dezvăluit că SRI l-a sesizat pe preşedintele Traian Băsescu în privinţa Alinei Bica, iar faptul că existau nişte informaţii la nivelul SRI ar fi trebuit să-l convingă pe șeful statului să respingă propunerea de a o numi pe Alina Bica în funcția de procuror-șef al DIICOT.

"Au fost discuţii punctuale dacă în cazul doamnei Bica s-a implicat, domnia sa sau Serviciul. A spus că în cazul doamnei Bica existau nişte informaţii la nivelul Serviciului, că, din câte îşi aminteşte, la iniţiativa SRI a fost informat preşedintele României, dl. Traian Băsescu cu motivele pentru care ar trebuie să fie respinsă propunerea doamnei Bica ca nominalizare la DIICOT”, a declarat senatorul Claudiu Manda după audierea fostului director al SRI George Maior.

De asemenea, Manda a mai afirmat că, în timpul audierilor, a fost o discuţie despre implicarea lui George Maior, a conducerii SRI sau a Serviciului Român de Informaţii în ceea ce înseamnă numiri pe funcţii sau respingeri pe diferite funcţii, atât în zona executivă - Guvern, în zona politică, în unităţile de parchet sau instanţe, dar că acesta a negat aceste afirmaţii.

”A spus că nu s-a implicat SRI, nu s-a implicat domnia sa, iar dacă s-a întâmplat vreodată să-şi exprime opinia, şi-a exprimat un punct de vedere, dar acesta nu a fost în calitate de director al SRI, ci un punct de vedere al domniei sale, conform percepţiilor domniei sale”, a mai spus Manda.

Alina Bica a fost numită şefă DIICOT în anul 2013. Pe 22 noiembrie 2014 a fost arestată preventiv, fiind acuzată de abuz în serviciu în legătură cu retrocedarea frauduloasă a unui teren de 13 hectare în 2011 pe vremea când era secretar de stat în Ministerul Justiţiei şi membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP.

 

Comentarii

loading...
Loading...
loading...