12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăCe procurori s-au calificat pentru a fi numiți în cele mai importante...

Ce procurori s-au calificat pentru a fi numiți în cele mai importante funcții de la Parchet

Potrivit listei publicate, marți seară, de Ministerul Justiției, 21 de procurori îndeplinesc condițiile de participare la selecția finală pentru funcții de conducere și, drept urmare, vor susține următoarea probă – aceea de interviu.

Dintre magistrații care vor susține interviuri, cel mai cunoscut este Bogdan Licu (cel care conduce în prezent Parchetul General), acesta fiind singurul candidat aflat în cursa pentru funcția de prim adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ).

Pentru funcția de adjunct al procurorului general al Parchetului ICCJ, singurul candidat admis la interviu este Maria Magdalena Militaru. În prezent, ea este procuror general adjunct la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București.

Pentru funcția de adjunct al procurorului șef al DNA sunt admise la interviu procuroarele Gabriela Popa, Mădălina Scarlat și Elena Hach.

Pentru funcția de procuror șef al Secției de Combatere a Corupției din DNA, singurul magistrat care va susține interviul este Silviu Paul Dumitriu, acesta fiind, în prezent, procuror șef adjunct de secție în cadrul DNA.

Amintim că, potrivit unui comunicat difuzat, la începutul lunii decembrie 2019, de Ministerul Justiției, concursul pentru funcția de procuror șef al DNA se desfășoară în perioada 2 decembrie 2019 – 22 ianuarie 2020. Cei cinci procurori care s-au înscris la concursul pentru funcția de procuror șef al DNA sunt Mariana Alexandru, Crin-Nicu Bologa, Camelia Elena Grecu, Ionuţ Botnaru și Nistor Călin, a anunțat Ministerul Justiției.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă