14.1 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăInternaționalȘi petrolul suferă de Coronavirus

Și petrolul suferă de Coronavirus

 

Economiștii explică faptul că traderii așteaptă să vadă dacă și Rusia se va alătura tendinței de a reduce din nou producţia.

China, cel mai mare exportator de petrol

Cotaţiile petrolului au scăzut cu peste 25% de la un vârf atins în ianuarie, iar preţul petrolului american a coborât sub 50 de dolari pe baril în urma impactului virusului asupra cererii din China, cel mai mare importator de petrol, care a alimentat îngrijorările provind oferta excedentară.

Autorităţile din China au luat o serie de măsuri pentru a susţine economia afectată grav de epidemia provocată de coronavirus, care este pe cale să aibă un impact devastator asupra creşterii PIB în primul trimestru, a scris Reuters, conform News.ro.

Măsuri Beijingului pentru salvarea economiei

Pentru a reface încrederea investitorilor, pe 3-4 februarie, banca centrală a Chinei a suplimentat lichidităţile din piaţă cu 1.700 de miliarde de yuani (242,74 miliarde dolari), prin intermediul unor operaţiuni pe piaţa deschisă.

Iar pe 6 februarie, banca centrală a anunţat că se va folosi de instrumente precum reducerea anumitor rezerve obligatorii, înnoirea unor împrumuturi sau a unor discounturi, pentru a susţine sectoare economice cheie. Costul înnoirii unor împrumuturi, de 300 de miliarde de yuani, de către banca centrală pentru băncile comerciale este relativ scăzut.

Ministerul de Finanţe a anunţat pe 9 februarie că guvernul a alocat o sumă totală de 71,85 de miliarde de yuani (10,26 miliarde dolari).

Cele mai citite

Iohannis – nu popcorn, ci (pop)corny

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele României, Klaus Werner Iohannis, s-a deplasat în Statele Unite ale Americii (SUA), pentru a fi premiat, acum, în prag de...

OMS avertizează. Doar trei zile vor mai putea funcționa serviciile de sănătate din sudul Fâșiei Gaza

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că mai există combustibil suficient pentru a asigura funcționarea serviciilor de sănătate din sudul Fâșiei Gaza doar pentru...

Analiză: Investițiile străine directe în Europa scad pentru prima dată de la pandemie

Investițiile străine directe (ISD) în Europa au scăzut în 2023 cu 4% față de 2022 și cu 11% comparativ cu nivelul înregistrat în 2019,...
Ultima oră
Pe aceeași temă