18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalNetanyahu l-a sfătuit pe Macron să discuţii noi cu Iranul

Netanyahu l-a sfătuit pe Macron să discuţii noi cu Iranul

“Este exact cel mai nepotrivit moment pentru a discuta cu Iranul, având în vedere că Teheranul îşi intensifică agresiunea în regiune”, i-a spus Netanyahu lui Macron într-o conversaţie telefonică iniţiată de liderul francez, conform unui comunicat oficial israelian.

Israelul acuză Iranul că încearcă să fabrice rachete în Liban pentru a lansa atacuri.

La începutul acestei săptămâni, preşedintele francez a cerut o întâlnire între preşedinţii iranian Hassan Rohani şi american Donald Trump. Tensiunile dintre cele două ţări au crescut de la retragerea unilaterală a Washingtonului, în mai 2018, din acordul nuclear iranian din 2015.

Israelul a acuzat joi Iranul că a încercat să fabrice, cu ajutorul aliatului său libanez Hezbollah, rachete de mare precizie care ar putea provoca “pierderi omeneşti enorme” pe teritoriul său.

Referindu-se la Liban, Benjamin Netanyahu a adăugat în timpul conversaţiei cu Emmanuel Macron că “cei care oferă un adăpost agresiunii şi înarmării (iraniene) nu vor fi cruţaţi”.

Planul lor este de a “transforma rachete ‘stupide’ în rachete de înaltă precizie”, a declarat joi purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Jonathan Conricus, adăugând că Hezbollah dispune în prezent de 130.000 de rachete în Liban.

Cele mai citite

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...

Peste 200 de locuri de muncă pentru români oferite de angajatorii europeni

Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București (AMOFM) a transmis o veste îmbucurătoare pentru cei în căutare de oportunități de angajare, informând că...
Ultima oră
Pe aceeași temă