13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalNegociatorul-şef pentru Brexit al Parlamentului European: La Londra ar putea veni un...

Negociatorul-şef pentru Brexit al Parlamentului European: La Londra ar putea veni un nou Guvern

Acesta a transmis şi că, din punctul său de vedere, ar putea avea loc alte alegeri generale din care învingător va ieşi, poate, un Guvern cu o poziţie diferită faţă de retragerea din UE.

Guy Verhofstadt a spus, într-un interviu pentru BBC, chiar că o astfel de înfrângere pentru actualul premier ar putea duce la noi alegeri în Regat, acolo unde varianta cea mai probabilă ar fi formarea unui nou Guvern cu o poziţie diferită faţă de Brexit.

Întrebat ce crede că se va întâmpla dacă politicienii britanici votează împotriva înţelegerii încheiate de May cu Uniunea Europeană, Verhofstadt a replica că Regatul ar părăsi astfel blocul comunitar „fără niciun fel de acord”.

„S-ar instala, bănuiesc, o adevărată criză în politica britanică. Estimez chiar că ar putea avea loc alegeri şi, poate, după un nou scrutin, s-ar instala un nou Guvern, poate chiar cu o poziţie diferită faţă de a actualului în ceea ce priveşte Brexitul”, a spus acesta.

În timpul interviului, Verhofstadt a spus că el îşi doreşte ca Marea Britanie să rămână, să fie membru al uniunii vamale şi al zonei economice europene. „Vrem mai mult decât un tratat de liber schimb”, a adăugat acesta, care a explicat şi că UE nu este împotriva unei perioade de tranziţie şi că este reciproc necesar să se discute şi să se negocieze viitoarea relaţie: „Este normal ca într-o perioadă de tranziţie pur şi simplu să continui să respecţi regulile şi politicile în vigoare”.

Cele mai citite

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă