12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialCNMR va lansa două proiecte dedicate Centenarului

CNMR va lansa două proiecte dedicate Centenarului

Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR) va lansa două proiecte care marchează 100 de ani de la Marea Unire, informează Asociația pentru Implementarea Democrației (AID).

Primul proiect constă în amenajarea unei baze și a unui catarg, care vor cântări 120 de tone și vor avea 100 de metri înălțime. Drapelul va fi de 50 de metri/28,6 metri.

„Drapelul va fi unul de iarnă și unul pentru vară, construite fiecare dintr-un material special de către o fabrică cu o vastă experiență și tradiție pentru astfel de comenzi. Platoul , catargul și drapelul vor servi pentru organizarea oricărei manifestări publice sau private care să aibă legătură cu statul român și cu românismul. Astfel, de la cetățeni simpli, Organizații NonGuvernamentale, Sindicate, Patronate, Grupuri Civice, până la cele mai importante instituții ale statului român vor beneficia de un cadru românesc pentru orice manifestare”, informează sursa citată.

Cel de-al doilea proiect constă în îmbrăcarea Casei Poporului în culorile tricolorului „și cu mesaje care să celebreze jertfa Armatei române și contribuția intelectualilor și țărănimii” la Marea Unire.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete și a eliberat din funcție doi procurori

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 aprilie 2024, mai multe decrete. Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 3/2023 pentru modificarea...

Ministrul Finanţelor, despre e-Transport: “E creat pentru lupta împotriva fraudei în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri”

Sistemul național e-Transport reprezintă o inițiativă de vârf în arsenalul de instrumente al luptei împotriva fraudelor și evaziunii fiscale în sectorul transporturilor rutiere de...

VIDEO. Tensiuni la Paris. Confruntare tensionată între susținătorii Israelului și cei ai Gaza

Tensiunile la cote maxime în fața prestigioasei universități Sciences Po din Paris din cauza războiului din Gaza, în timp ce manifestanți pro-israelieni au venit...
Ultima oră
Pe aceeași temă