18.9 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăGDPRAer conditionat... dar de care? (P)

Aer conditionat… dar de care? (P)

Caldura din timpul verii se poate dovedi extrem de inconfortabila. Cele peste 40 de grade Celsius care isi fac simtite prezenta in marile orase ale tarii, te pot forta sa cauti solutii racoroase. Daca nu ai timp de o piscina sau de briza marii, cea mai buna optiune este sa achizitionezi un aparat de aer conditionat.

Aerul conditionat este din ce in ce mai accesibil si din ce in ce mai performant, asadar, iti va oferi racoare fara a-ti prezenta riscuri de imbolnavire sau de alte probleme.

Piata este plina de aparate de aer conditionat, produse de nume mari sau mai putin mari si dotate cu functii care mai de care mai interesante. Diversitatea poate sa fie si o mica problema, in conditiile in care iti poate fi destul de greu sa faci alegerea corecta. Exista aparate de aer conditionat fixe, exista varianta mobila si ai de ales intre o multime de variante de putere si de design. Daca iti doresti cu adevarat cel mai bun produs, trebuie sa tii cont de o serie de elemente.

Care sunt elemente care te ajuta sa iei o decizie in ceea ce priveste aparatul de aer conditionat?

Un prim element este tipul aerului. Asa cum am amintit, exista dispozitive de perete, care sunt cele mai intalnite atat in birouri, cat si in casa, exista aparatele de tavan, exista aparatele de aer conditionat multisplit, care pot face fata mai multor incaperi si exista solutiile mobile. Toate se pot dovedi eficiente intr-un fel sau altul, insa inainte de a opta pentru o varianta sau alta este bine sa te asiguri ca este cea mai potrivita pentru tine.

Un prim pas pentru a-ti da seama de acest lucru este de a te asigura ca aerul are puterea potrivita. Aceasta este masurata in BTU (British Thermal Units) iar o unitate reprezinta cantitatea necesara de caldura pentru a creste cu un grad 0.435 litri de apa. In principiu, cu cat numarul de BTU este mai mare, cu atat aparatul poate sa faca fata unor solicitari mai mari. Pentru o incapere de 25 de metri patrati este potrivit un aparat cu putere de 9000 BTU, insa pe masura ce marimea incaperii creste, necesarul de BTU creste. Practic, pentru fiecare 2 metri patrati in plus vei avea nevoie de o valoare cu 500 de BTU mai mare.

Nu neglija zgomotul! Confortul termic trebuie sa fie insotit si de un confort fonic cat mai mare, iar zgomotul produs de un aparat de aer conditionat poate sa deranjeze. Din fericire, ultimele modele sunt din ce in ce mai silentioase. O valoare inofensiva pentru urechi este de 20 -30 de decibeli iar o valoare tolerata cu usurinta este de 60 de decibeli. Tot ceea ce este peste, poate sa se dovedeasca extrem de deranjant.

Nu in ultimul rand, trebuie sa tii cont de functiile pe care le are aparatul. Majoritatea aparatelor moderne dispun inclusiv de incalzire, asadar, se pot dovedi excelente si pe timpul iernii.

Cele mai citite

Clotilde Armand cere verificări la departamentul de Urbanism al primăriei sector 1 cu privire la cele două incendii izbucnite luni

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat, luni seara, că a cerut verificări la departamentul de Urbanism al primăriei cu privire la cele două...

Prongnoza meteo pe regiuni. Cum va fi vremea în intervalul 29 aprilie – 12 mai

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pe regiuni, valabilă în intervalul 29 aprilie - 12 mai 2024. Astfel,...

Piedone nu se poate retrage repede, pentru că se vrea bărbat în toată Firea

Ilustrație: Marian Avramescu Candidatul independent pentru funcția de primar general al Capitalei, dar totuși dependent de vaccin anti-varan, Cristian Popescu – Piedone, vrea să...
Ultima oră
Pe aceeași temă