18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleFoodTimişoara: Doar 10 persoane au marcat în stradă ziua de 22 decembrie...

Timişoara: Doar 10 persoane au marcat în stradă ziua de 22 decembrie 1989

Circa zece persoane, majoritatea din partea Asociaţiei “Victoria” a Luptătorilor din Revoluţie, au marcat, miercuri, în Piaţa Unirii din Timişoara, ziua de 22 decembrie, transmite Mediafax.

În timpul acţiunii, care a durat aproximativ o jumătate de oră, preşedintele Asociaţiei “Victoria” a Luptătorilor în Revoluţie, Lorin Fortuna, a citit un discurs.

“Prin această acţiune pe care am făcut-o în cadrul zilei de 22, care, trebuie să ştiţi, prin lege este declarată Ziua Libertăţii, ne-am propus să cinstim Ziua Libertăţii în România în calitate de asociaţie civică cu adevărat autentică şi asociaţie de luptători în revoluţie cu adevărat autentici”, a spus Lorin Fortuna.

Acesta a afirmat că ar fi dorit ca manifestanţii să plece în marş către studioul teritorial al televiziunii publice, însă din cauza numărului mic de participanţi această acţiune a fost contramandată.

Întrebat de jurnalişti de ce a avut o prezenţă atât de redusă la acţiune, Fortuna a răspuns: “Probabil că nu am reuşit să difuzăm destul mesajul nostru. Am făcut afişe, am făcut o emisiune. Deci când dorim să protestăm, Timişoara are ceva de spus. Dar e mai importantă echipa de fotbal sau folclorul decât factorul social care se implică pentru a asana moral România şi a ajuta-o să iasă din criză”, a conchis Fortuna.

Mitingul organizat de Lorin Fortuna a fost autorizat.

Lorin Fortuna este unul dintre fondatorii, în 20 decembrie 1989, ai Frontului Democratic Român şi a condus judeţul Timiş în perioada 22 decembrie 1989-12 ianuarie 1990.

Cele mai citite

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă