20.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăEconomieStațiunea Saturn va fi modernizată cu bani europeni

Stațiunea Saturn va fi modernizată cu bani europeni

Primăria Mangalia a lansat, joi, proiectul „Dezvoltare turistică în stațiunea Saturn”, finanțat din fonduri europene. Prezentarea proiectului a fost susținută de către primarul municipiului Mangalia, Radu Cristian, alături de viceprimarul orașului, Dragoș Angelescu, și managerul de proiect, Dan Ciprian Popa.

Cei prezenți la eveniment au fost informați cu privire la proiectul tehnic de reabilitare a stațiunii Saturn, cu scopul creșterii numărului de turiști și punerii în valoare a întregii zone de sud a litoralului românesc al Mării Negre. Astfel, vor fi reabilitate trotuarele şi asfaltate drumurile, se va amplasa mobilier urban modern, se vor amenaja spaţiile verzi şi se va reface reţeaua de iluminat public a străzilor propuse pentru reabilitare, respectiv: Lavrion, Greenport, Henny Ignatie, Corneliu Coposu.

 

Se investesc 20 milioane lei

„Am depus acest proiect încă din toamna anului 2016. După aproape doi ani de analize și evaluări, am semnat contractul de finanțare în vara acestui an. Acum, suntem în perioada de licitație și sperăm ca la începutul anului viitor să intrăm cu lucrările în teren”, a explicat edilul.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 20 de milioane de lei. După modernizare, stațiunea Saturn va avea panouri de informare, cu led, stații de autobuz, totemuri de semnalizare, piste și stații de biciclete, alimentate cu energie solară.

Totdată, în stațiunea Saturn vor exista panouri electronice de informare, amplasate în cele trei intersecţii (strada Lavrion cu străzile Henny Ignatie şi Corneliu Coposu, strada Henny Ignatie cu strada Greenport şi strada Greenport cu strada Lavrion), cu gestionarea online a conţinutului afişat. Proiectul este finanţat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 7: “Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului”, Prioritatea de investiții 7.1: “Sprijinirea unei creșteri favorabile ocupării forței de muncă, prin dezvoltarea potențialului endogen, ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care să includă reconversia regiunilor industriale aflate în declin, precum și sporirea accesibilității și dezvoltarea resurselor naturale și culturale specifice (Investiții în infrastructura de turism)”.

Primarul Mangaliei a precizat că sunt depuse și alte proiecte de modernizare, cu fonduri UE. „Ne bucurăm că am deschis seria reabilitării stațiunilor din zona de sud a litoralului. Până la sfârșitul acestui an, vom semna alte contracte cu finanțare UE, pentru modernizarea stațiunii Neptun-Olimp, dar și a falezei Mangalia-Saturn”, a precizat primarul Radu Cristian.

Pe lângă aceste proiecte, Primăria Mangalia se află în faza de precontractare cu alte obiective de investiții, respectiv: reabilitarea Bisericii Sf. Gheorghe (monument istoric), modernizarea Pieței Republicii sau asfaltarea unui număr de 17 străzi din oraș, toate acestea cu fonduri UE.

Cele mai citite

România, a doua cea mai rapidă evoluție economică din UE, după Polonia

În ultimele două decenii nivelul PIB-ului per capita a crescut puternic în majoritatea țărilor care au aderat la UE (2004-primul val, 2007-al doilea val...

A început oficial campania electorală pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare şi alegerile locale a început oficial astăzi şi se va încheia pe data de 8 iunie, la ora 7,00. Autoritatea...

Specialiștii Muzeului Național de Artă al României se alătură grevei din Cultură

Sindicatul Specialiștilor Muzeului Național de Artă al României, afiliat  federației sindicale CulturMedia și confederației Cartel ALFA,  se solidarizează  cu  toți ceilalți colegi ai sindicatelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă