22 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăEconomieFoto interviuActorul principal din serialul Spartacus a decedat la 39 de ani

Actorul principal din serialul Spartacus a decedat la 39 de ani

Actorul australian Andy Whitfield, care a interpretat rolul principal în serialul de succes ‘Spartacus: Blood and Sand’, a încetat din viaţă duminică la vârsta de 39 de ani, informează Agerpres.

Andy Whitfield a murit duminică la Sydney, în Australia, la 18 luni după ce a fost diagnosticat cu limfom non-Hodgkin, un tip de cancer, a declarat managerul acestuia Sam Maydew pentru agenţia de presă americană Associated Press.

“Într-o zi dimineaţă frumoasă şi însorită din Sydney, înconjurat de familia sa, în braţele soţiei sale iubitoare, tânărul nostru luptător Andy Whitfield a pierdut bătălia pe care o purta de 18 luni cu cancerul“, a afirmat într-un comunicat soţia lui Whitfield, Vashti. ‘El a trecut mai departe liniştit, înconjurat de dragoste. Le mulţumim tuturor fanilor, dragostea şi sprijinul cărora ne-au ajutat să ajungem până aici. Va fi ţinut minte ca bărbatul, tatăl şi soţul bun, curajos şi inspirator care era’.

Whitfield, care s-a născut în Wales şi s-a mutat în Australia în 1999, era un cvasinecunoscut când a fost ales să interpreteze rolul legendarului sclav şi gladiator trac Spartacus – un personaj făcut faimos de Kirk Douglas în filmul regizat în 1960 de Stanley Kubrick.

Serialul s-a dovedit a fi un real succes pentru reţeaua Starz şi a stârnit nenumărate reacţii prin violenţa sa grafică şi sexualitatea explicită. Andy Whitfield a apărut în toate cele 13 episoade ale primului sezon difuzat în 2010 şi se pregătea să înceapă filmările pentru cel de-al doilea când a fost diagnosticat cu cancer.

 

Cele mai citite

Când revin elevii în bănci? Calendarul examenelor naționale

Școala începe pe 8 mai, după vacanța de primăvară și după sărbătorile de Paște pentru creștinii ortodocși, conform calendarului anului școlar 2023-2024. Cursurile din modulul 5...

Un grup de filipinezi a sărbătorit paștele ortodox cu drob și cu pachețele de primăvară

România devine o a doua casă pentru mulți imigranți, iar aceștia își împletesc tradițiile din țările lor de origine cu cele românești. Spre exemplu,...

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...
Ultima oră
Pe aceeași temă