12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăAlegeri 2016Lia Olguța Vasilescu încearcă să liniștească populația: Punctul de pensie crește la...

Lia Olguța Vasilescu încearcă să liniștească populația: Punctul de pensie crește la 1.000 de lei de la 1 iulie

Lia Olguţa Vasilescu, ministrul demisionar al Muncii, a anunţat sâmbătă că punctul de pensie va creşte de la 1 iulie la 1.000 lei, nefiind probleme în acest sens din cauza situaţiei politice, informează Mediafax.

Lia Olguța Vasilescu susține că nu este o fractură în PSD și este convinsă că moţiunea de miercuri va trece.

"Punctul de pensie va ajunge la o mie de lei. Nu e niciun fel de îngrijorare (..) Săptămâna trecută, la armată, au crescut salariile la civili şi soldele la militari cu încă 15%", a declarat Lia Olguţa Vasilescu, precizând că aşteaptă răspunsul preşedintelui Iohannis privind legea salarizării.

În ceea ce priveşte moţiunea de cenzură pentru demiterea lui Sorin Grindeanu, ministrul demisionar al Muncii a declarat că este sigur că va trece.

"Este foarte important că toate organizaţiile şi-au anunţat susţinerea, chiar şi de la Timiş sunt deja parlamentari care au anunţat că vor susţine această moţiune de cenzură, nu ne facem probleme", a mai spus Vasilescu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă