12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăGuvernul nu va susţine suprataxarea băncilor, fără un acord la nivelul Uniunii...

Guvernul nu va susţine suprataxarea băncilor, fără un acord la nivelul Uniunii Europene

Guvernul nu va susţine taxa de solidaritate de 2,5% din profit, pentru instituţiile financiare şi de credit , în lipsa unui acord la nivelul Uniunii Europene, a anunţat Mediafax.

Guvernul se teme că, dacă se impune această taxă, băncile vor transfera câştigul în afara ţării.

Mai mulţi senatori PDL propun ca instituţiile financiare şi instituţiile de credit să achite o taxă de solidaritate anuală de 2,5% din valoarea profitului pe anul precedent, care se va face venit la bugetul asigurărilor social. Măsura ar fi fost aplicată timp de trei ani.

Subiectul a fost discutat la nivelul Guvernului, care a decis însă, după o analiză de aproximativ o lună, să nu susţină introducerea unei astfel de taxe în lipsa acordului UE, potrivit unor surse oficiale, citate de Mediafax.

“S-a considerat că impunerea unei astfel de taxe va avea efecte asupra pieţei, principalul risc fiind repatrierea/relocarea veniturilor sau a profiturilor, mai ales dacă nu există acordul UE pentru ca taxa să fie aplicată în toate statele membre”, au arătat sursele.

“Concluzia Guvernului a fost că introducerea unei astfel de taxe nu este oportună la acest moment, până când nu există o decizie la nivel european”, potrivit aceloraşi surse, citate de Mediafax.

Cele mai citite

Meci spectaculos între Jaqueline Cristian și cehoaica Barbora Krejcikova

Jaqueline Cristian, jucătoarea română de tenis, a obținut o victorie impresionantă în turneul WTA 1000 de la Madrid, asigurându-și un loc în runda a...

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă