8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialSCANDAL la Cupru Min. Societata a fost vanduta cu autorizaţia de mediu...

SCANDAL la Cupru Min. Societata a fost vanduta cu autorizaţia de mediu expirată VEZI DOCUMENTUL

Câştigătorii licenţei de la Cupru Min au cumpărat o societate cu autorizaţie de mediu expirată, potrivit unui document prezentat în premieră de The Money Channel. Legea nu prevede astfel de situaţii în care societatea nu are autorizaţie de mediu valabilă, spune Alexandru Pătruţi, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, scrie Money.ro.

„Autoritatea competentă suspendă permisul când titularului de licenţă i se suspendă autorizaţia de mediu. Suspendarea vine ca urmare a unor încălcări a legislaţie de mediu şi nu a expirării autorizaţiei de mediu. Dacă nu a reînnoit-o şi cea pe care o aveţi dvs. este ultima, rezultă că ea nu are autorizaţie de mediu valabilă”, a declarat preşedintele ANRM, Alexandru Pătruţi.

2012/04/05//231357-cupru-min-o-societate-cu-autorizatia-de-mediu-expirata-vezi-documentul.jpg

La sfarsitul lunii martie, firma canadiană Roman Copper Corp. a câştigat licitaţia pentru preluarea Cupru Min Abrud la preţul de 200,77 milioane euro, de 3,5 ori peste preţul de pornire a licitaţiei, de 57,3 milioane euro.

Citeste si Dan Suciu: Licitaţia Cupru Min s-a făcut cu strigare, ca la tablouri. Roman Copper Corp are 10 zile la dispoziţie să depună banii în cont

Roman Copper este o corporaţie fondată de banca de investiţii Bayfront Capital Partners din Toronto (Canada). Bayfront Capital Partners este o companie canadiană cu activităţi de investment banking, care oferă servicii de consultanţă pentru finanţare corporatistă, restructurare financiară şi în domeniul fuziunilor şi achiziţiilor.

Citeste si Ce redevenţe plătesc canadienii la Cupru Min?

Viitorul proprietar al Cupru Min Abrud va plăti o redevenţă pentru minereuri neferoase de 4%, după ce o ordonanţă a Guvernului ce prevedea majorarea redevenţei la 6% nu a mai ajuns la Monitorul Oficial pentru a-şi produce efectele.

Nivelul este unul dintre cele mai mici din lume. Literatura de specialitate menţio­nează că acesta este cuprins la nivel mondial între 5 şi 10%, putând ajunge chiar la 14%, cum este în Chile.

La finele anului trecut, Zambia a majorat redevenţa la extragerea acestui minereu de la 3% la 6%.

 

Citeste si Cine serveşte interese străine în afacerea Chevron?

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă