Complexul Energetic Oltenia va disponibiliza 1.000 de angajaţi, în loc de 2.000, cum prevedea planul iniţial

de Florin Budescu , 19 martie 2017 - stire actualizata la ora 11:49, 19 martie 2017
Complexul Energetic Oltenia va disponibiliza 1.000 de angajaţi, în loc de 2.000, cum prevedea planul iniţial

Un număr de 1.000 de angajaţi vor fi disponibilizaţi la Complexul Energetic Oltenia, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, în loc de 2.000 de salariaţi, cum prevedea planul iniţial de restructurare, arată News.ro.

 
Mai mult de jumătate sunt salariaţi în prag de pensionare. Compania urmează să îşi cedeze toate activele neperformante, ca de exemplu bisericile şi terenurile de fotbal pentru care plăteşte impozite. Complexul Energetic Oltenia are în prezent aproximativ 14.000 de angajaţi.
 
"Am analizat foarte bine acest plan de restructurare împreună cu conducerea companiei atunci când am venit la minister. Ni s-a părut puţin exagerată disponibilizarea celor 2.000 de oameni, aşa cum a fost stabilit iniţial.
 
Ar fi însemnat să disponibilizăm foarte mulţi oameni din zona de producţie, acolo unde de fapt trebuie să menţinem în continuare locurile de muncă, mai ales că sunt foarte mulţi specialişti pe care nu-i găsim foarte uşor în acest domeniu”, a afirmat Petcu.
 
"Am stabilit ca cei 1.000 de oameni, aşa cum am dat mandat să se voteze în adunarea generală, să fie în mod special oameni pensionabili, care sunt în pragul pensionării şi care oricum ar fi plecat", a completat el. Din cei 1.000 de angajaţi care vor fi disponibilizaţi, 550 sunt în prag de pensionare.
 
”Pe de altă parte, am găsit foarte mult personal TESA, lucru care nu mi se pare normal într-o companie specializată pe producţie, astfel că am cerut să se facă disponibilizări şi în acest sector”, a precizat Petcu. Ministrul susţine că directorul general al companiei de stat, Sorin Boza, s-a înţeles cu sindicatele pe acest subiect.
 
Ministrul Energiei consideră că CEO trebuie să scape de toate activele neperformante, de exemplu de bisericile sau terenurile la care plăteşte impozite şi taxe locale, dar care nu-i aduc niciun profit.

Comentarii

 • Didos

  19 martie 2017 15:29

  S-a trecut la lichidarea marilor complexe energetice ale Olteniei ! Este minunat ! Romania nu mai are nevoie de asa ceva ! Da' chiar , ce ne trebuie ! Mai bine sa importam curent de la altii ! Ce urmeaza ? Pai banuim cu totii , lichidarea si marilor sisteme hidroenergetice ! Probabil ca vor fi vandute la straini cat de curand ! Se vor construi in loc , cumva , cele doua reactoare de la Cernavoda , lasate acum in voia sortii ? Cucu ! Cum sa-si bata capul cu asa ceva guvernantii de astazi ai tarii ? E greu , e multa munca ! In ce directie merge Romania ? Cumva spre dezvoltare , sau spre prabusirea totala in saracie si ignoranta ! N. B. Eolienele stau in Dobrogea intepenite ! Fiecare dintre noi am aruncat bani aiurea pe ele ! Nimeni nu-i vinovat , nimeni nu raspunde !

  raspunde comentariului
 • Marcel

  19 martie 2017 13:33

  Dar de ce nu 4000 disponibilizari, din care 2000 de directori ca tot ar mai ramane destui care nu fac nimic.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design