10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialBancpost: de 21 de ani, un nume de marcă în sistemul bancar...

Bancpost: de 21 de ani, un nume de marcă în sistemul bancar românesc

România a dat multe nume de marcă puternice. Bunuri de larg consum, electrocasnice, maşini, chiar şi servicii financiare. În ultimii 22 de ani, câteva nume de bănci s-au consacrat în mintea românilor ca ancore de stabilitate, iar Bancpost este unul dintre acestea. Am discutat cu domnul Mihai Bogza, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Bancpost despre istorie, nume de marcă, criză, şi, evident, bani.

În ce măsură faptul că Bancpost este un brand românesc a influenţat parcursul băncii?

Mihai Bogza: Bancpost a împlinit anul acesta 21 de ani de existenţă. Este un brand născut încă din primii ani de libertate. Bancpost a însoţit românii atât în perioada dificilă a tranziţiei către o societate democratică, cât şi în cea de creştere din jurul momentului aderării la Uniunea Europeană. Alături de români suntem şi astăzi, oferindu-le sprijin şi soluţii adaptate la contextul economic actual. A fi un brand românesc de succes înseamnă o legătură emoţională şi de încredere cu clienţii noştri, tradiţie, un motiv de mândrie.

Însă, simplul fapt de a fi un brand românesc nu este suficient. Viziunea, valorile pe care ţi le stabileşti şi în care crezi, determinarea de a le respecta şi oamenii care să le dea viaţă sunt cele care defines un brand şi îi hotărăsc parcursul. Ne dorim ca Bancpost să fie percepută ca o bancă responsabilă, care îşi încurajează permanent clienţii să-şi urmeze obiectivele personale sau de afaceri, prin soluţii financiare accesibile, eficiente, pe care se pot baza.

Avem un istoric lung împreună cu românii, bazat pe încredere şi valori comune. Iar această relaţie specială ne-a transformat într-o bancă de top 10 în România, al cincilea nume de marcă bancar din punctual de vedere al notorietăţii publice. Astăzi, avem peste 1 milion de clienţi corporativi, de retail şi instituţionali.

Clienţi, bănci, toată lumea trece printr-o perioadă extrem de dificilă. Există o reţetă pentru a supravieţui în criză?

Mihai Bogza: Cred că perioada de criză ne-a învăţat pe toţi cât de importantă este disciplina financiară, ne-a reamintit ce înseamnă cumpătarea şi gestionarea cu prudenţă a banilor. A fost o etapă de maturizare, ale cărei învăţăminte trebuie menţinute chiar şi atunci când criza financiară va fi depăşită. În administrarea financiară personală, fiecare client trebuie să caute oportunităţile în piaţă şi să ia în considerare obţinerea de finanţare pentru acele proiecte cu adevărat importante din viaţa sa, dar şi să îşi creeze un plan de economisire care să îi asigure o stabilitate suplimentară.

Se mai află încă economisirea în atenţia românilor?

Mihai Bogza: Desigur. Indiferent de perioadă, românii au avut grijă să pună deoparte, uneori mai mult, alteori mai puţin. Bancpost, ca brand românesc recunoscut, a fost întotdeauna ales de persoanele fizice ca opţiune în plasarea fondurilor disponibile. Acest lucru este şi o consecinţă a faptului că împrospătarea permanent a ofertei de depozite a băncii a fost o prioritate pentru noi.

Chiar săptămâna trecută am lansat un nou produs, depozitul Start Dublu, prin care oferim dobândă dublă pentru prima lună contractuală. Este vorba de un depozit pe termen de 6 luni, la care deponenţii obţin un beneficiu din dobândă echivalent cu cel al unui depozit pe 7 luni. O bancă nu poate funcţiona eficient fără componenta de economisire, iar pentru Bancpost, a răspunde aşteptărilor românilor, indiferent de sumele disponibile, completează o relaţie de durată.

Cele mai citite

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă