8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialAl treilea miliardar din lume a realizat cea mai mare investiţie. Ce...

Al treilea miliardar din lume a realizat cea mai mare investiţie. Ce vrea să cumpere

UPDATE: Investitorul american Warren Buffett a anunțat luni că a preluat compania Precision Castparts pentru aproximativ 32 de miliarde de dolari, aceasta fiind cea mai mare achiziție de până acum a miliardarului, potrivit Mediafax

——

Al treilea miliardar din lume, investitorul american Warren Buffett, cu o avere estimată la 67 de miliarde de dolari, este aproape de cea mai mare achiziție pe care a făcut-o până în prezent – un producător de componente pentru aeronave care ar putea costa peste 30 de miliarde de dolari, informează Mediafax. 

Conglomeratul Berkshire Hathaway, condus de Buffett, se apropie de încheierea negocierilor pentru preluarea companiei americane Precision Castparts, potrivit unor surse citate de publicația britanică The Guardian.

Producătorul de componente pentru aeronave și echipamente energetice era evaluat vineri, în funcție de cotația de pe bursă, la 26,7 miliarde de dolari.

Berkshire deține deja o participație de 3% la Precision Castparts. Dacă prețul final pe acțiune plătit de Berkshire va depăși cotația din piață după modelul altor tranzacții similare, Berkshire ar putea fi nevoită să plătească semnificativ peste 30 de miliarde de dolari.

Prin preluarea Precision Castparts, conglomeratul condus de Buffet ar continua seria investițiilor în sectorul industrial, începută cu aproximativ un deceniu în urmă.

În 2009, Berkshire Hathaway a preluat operatorul american de cale ferată BNSF, într-o tranzacție care a evaluat compania la 34 de miliarde de dolari și a inclus și preluarea unor datorii de 10 miliarde de dolari. Berkshire deținea deja la momentul tranzacției din 2009 o participație de 22% la BSFN.

Afacerile Berkshire includ companii din sectorul asigurărilor, precum reasigurătorul General Re, dar și participații în alte companii, printre care Coca-Cola, American Express și Mars.

În prezent, Buffet se situează pe poziția a treia în topul miliardarilor la nivel global. Cel mai bogat om din lume este Bill Gates, cu 85,1 miliarde de dolari, urmat de Amancio Ortega, cu 72,8 miliarde de dolari.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă