NEW MONEY: Cum a reușit un crescător de castraveți să facă 3 milioane de euro cu niște sere abandonate din Oltenia

de New Money , 15 mai 2017 - stire actualizata la ora 19:36, 15 mai 2017
NEW MONEY: Cum a reușit un crescător de castraveți să facă 3 milioane de euro cu niște sere abandonate din Oltenia

Când vine vorba de Oltenia, toată lu­mea se gândește la pepenii de Dăbu­leni, cel mai căutat produs pe timp de vară în piețele din România. La doar câteva zeci de kilometri de patria lube­ni­țelor, lângă Craiova, un antreprenor a mizat totul pe… castraveți.

Mare amator de castraveți murați, Napoleon promitea recompense uriașe celui care găsea cea mai bună rețetă de sara­mură pentru conservarea hranei nece­sare trupelor sale. Numai că, înainte de a-i pune la murat, cineva trebuie să-i și cultive.

Craioveanul Florin Purcea (46 de ani) a intrat întâmplător în afacerea cu cas­traveți cornișon în urmă cu 13 ani, iar acum aproape 98% din producția pe care o realizează la serele Ișalnița o trimite la export. Producție pe care firme din Germania și Elveția o pun la murat și o vând apoi în toată Europa. Practic, românii nu cunosc gustul catraveților de la serele din Ișalnița, doar dacă au norocul să gă­sească în supermarketuri borcanele cu murături reprezentând diferența de două-trei procente din cantitatea recol­tată care ajunge pe piața locală la Annabella Fabrica de Conserve Râureni.

Citește textul integral pe site-ul newmoney.ro. 

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design