15 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăEconomie5 produse populare pe piață au trecut prin studii recente iar rezultatele...

5 produse populare pe piață au trecut prin studii recente iar rezultatele sunt cel puțin surprinzătoare

Dacă din anumite puncte de vedere tehnologia pare să înainteze într-un ritm care ne face adaptarea mai dificilă, din alte perspective aceasta produce un impact major asupra mediului nostru înconjurător, dar și asupra productivității noastre.

 

5 produse populare pe piață au trecut prin studii recente iar rezultatele sunt cel puțin surprinzătoare:

 

1. Mașinile electrice

Aflate încă în stadiul incipient în privința producerii și folosirii lor la nivel de mase, mașinile electrice au un impact pozitiv pe termen lung asupra mediului. Și, când spunem acest lucru, nu ne referim doar la folosirea lor ca mijloc de transport. Acest studiu realizat de VUB University in Brussels, la finalul anului 2017, arată că efectele pozitive se văd chiar și în procesul de producție a mașinilor electrice, mult mai curat decât în cazul mașinilor diesel. În Suedia, producția și utilizarea mașinilor electrice reduce cu 85% nivelul de poluare pe termen lung.

 

2. Tehnologia tutunului încălzit

Un subiect cu adevărat controversat, tutunul a reprezentat din nou obiectul unui studiu realizat în Marea Britanie de către Public Health England, cea mai importantă instituție publică de sănătate din Anglia. Acest raport arată că noua tehnologie a tutunului încălzit poate fi considerată mai puțin nocivă decât țigările convenționale, neexistând monoxid de carbon eliberat, datorită faptului că nu există ardere.

 

3. Telefoanele inteligente

Au trecut aproape 11 de ani de la apariția pe piața a primului iPhone, considerat un pionier al telefonului inteligent, iar de mai bine de un deceniu tehnologia telefoanelor smart a avut un impact major asupra vieților consumatorilor. Un studiu realizat în 2017 arată că datorită telefoanelor inteligente, productivitatea angajaților a crescut semnificativ, cu 34 de procente. În prezent, peste 51% dintre angajații din Statele Unite ale Americii folosesc aplicații obligatorii la locurile de muncă, pentru o organizare mai bună a muncii în echipă și o planificare mai simplă.

 

4. Imprimantele 3D

Tehnologia imprimantelor 3D are deja mai mulți ani vechime și a evoluat spectaculos, de la imprimantele 3D care puteau realiza machete din plastic, până la cele care puteau lucra cu țesut organic. Potrivit unei analize MIT, viitorul acestei tehnologii pentru anul 2018 va porni de la imprimantele 3D dedicate în producția obiectelor de metal. “Producătorii vor avea astfel posibilitatea de a reduce costurile producției obiectelor metalice, în stilul fabricilor mari.” Pentru micii producători, această arie ar putea însemna mai multă eficiență, un profit mai mare și mai multă stabilitate în business.

 

5. “Internet of Things sau IoT”

Cu toții am auzit de “Internetul tuturor lucrurilor“, pe românește. Vorbim adică despre frigidere sau mașini de spălat inteligente conectate la internet, prize cu WiFi și alte produse electrocasnice adaptate acestei ere a conectivității. Acest studiu arată cum fenomenul IoT a reușit să îmbunătățească semnificativ atât viața de zi cu zi a consumatorilor, dar și activitatea de producție a multor branduri. Potrivit Forbes.com, această tehnologie va îmbunătăți în 2018 abilitatea de a supraveghea marile fabrici și de a măsura și monitoriza inteligent substanțele din mediul înconjurător, reprezentând aria care poate oferi cea mai mare valoare în acest an. Spre exemplu, producătorul de motoare Harley Davidson și-a crescut profitul cu 4% datorită IoT, Rolls-Royce a reușit să reducă cu 1% consumul de combustibil intrând pe această piață tehnologică, reducând astfel costurile, iar Royal Dutch Shell a realizat un profit de un milion de dolari plecând de la o investiție de 87.000 de dolari în tehnologii IoT de monitorizare.

 

Sursă foto: Shutterstock / Copyright VGstockstudio 

Cele mai citite

Grupul BVB a obţinut un profit în creştere cu 68% în primele trei luni

Grupul BVB a raportat un profit net de 2,96 milioane de lei pentru primul trimestru din 2024, în creştere cu 68%, respectiv 1,2 milioane...

Rusia avertizează Franța că-i va ataca eventualele trupe trimise în Ucraina

Rusia a avertizat miercuri Franţa că, dacă preşedintele Emmanuel Macron va trimite trupe în Ucraina, atunci acestea vor fi văzute ca ţinte legitime de...

90 de minute pe Santiago Bernabeu sunt foarte lungi: Real Madrid-Bayern Munchen 2-1

Real Madrid s-a calificat dramatic în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Bayern Munchen cu scorul de 2-1 (0-0), miercuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă