4.7 C
București
sâmbătă, 9 noiembrie 2024
AcasăInternaționalTrupa de jazz Arifa revine la Bucureşti

Trupa de jazz Arifa revine la Bucureşti

În luna aprilie, în cadrul seriei de concerte live, Jazzaj la ARCUB, trupa Arifa revine la Bucureşti, pentru un concert special intitulat „Secret Poetry“.

Concertul va include piese foarte noi, precum: „Secret Poetry“, „Nine Lives“, „Jade Garden“, dar şi compoziţii mai vechi pe care publicul le îndrăgeşte: „La Lune“, „Anatolian Alchemy“ sau „Dacian Tale“. Un element de noutate pe care grupul îl aduce în concertul de pe scena de la ARCUB este acela că, printre melodiile interpretate, vor fi introduse compoziţii ale marelui compozitor român Dimirie Cantemir.

Trupa Arifa îmbină armonios tradiţiile muzicale străvechi, din Orientul Mijlociu şi Balcani, cu jazz-ul şi improvizaţiile muzicale contemporane.

Piesele pe care le interpretează constituie o îmbinare rafinată, bine proporţionată, de ritm şi sunet, ce cucereşte publicul prin aranjamente inspirate, diversitate de compoziţie şi neconvenţional. Trupa Arifa propune o formulă originală de valorificare a performanţelor unor vechi instrumente, precum ud-ul (cobză turcească) sau diferite instrumente de percuţie, de origine africană şi orientală. În plus, în compoziţiile sale se poate resimţi spiritul muzical contemporan, reprezentat de pian, clarinet sau saxofon.

Trupa Arifa este compusă din Alex Simu (România) – clarinet tenor şi laptop; Michalis Cholevas (Grecia) tarhu şi ney; Franz von Chossy (Germania) pian şi Sjahin During (Turcia/Olanda) – percuţie afro-anatoliană.

Concertul „Secret Poetry“, susţinut de trupa Arifa la Sala ARCUB succede recitalurile lunii martie, când din programul inclus în seria muzicală Jazzaj la ARCUB, au făcut parte artişti celebri ai muzicii de jazz, precum Maria Răducanu şi chitarisul Krister Jonsson sau Vali Răcilă şi Balkanamera Jazz Quartet.

Cele mai citite

Recompense pentru viitorul digital: 15 proiecte de IT universitare, premiate cu câte 5.000 euro

Aplicațiile au fost depuse de cadre universitare de la 48 de facultăți diferite, din 20 de universități din țară Asociația Patronală a Industriei de Software...

Recompense pentru viitorul digital: 15 proiecte de IT universitare, premiate cu câte 5.000 euro

Aplicațiile au fost depuse de cadre universitare de la 48 de facultăți diferite, din 20 de universități din țară Asociația Patronală a Industriei de Software...

Tineri pierduți între bănci și birouri: un sfert din Generația Z lucrează în joburi nepotrivite

Conform World Economic Forum, până în 2025, 40% dintre angajați vor avea nevoie de recalificare, din cauza progreselor rapide ale AI România se confruntă cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă