33.4 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăInternaționalTrupa rock Nazareth are un nou solist

Trupa rock Nazareth are un nou solist

Carl Sentance este noul solist al trupei britanice de hard rock Nazareth. El îl va înlocui pe solistul Linton Osborne, care a părăsit trupa la începutul lunii ianuarie, informează Mediafax. 

Carl Sentance, fost solist al trupei Persian Risk, i-a impresionat pe noii săi colegi încă de la prima audiţie.

"Îl urmăream cu interes pe Carl de ceva vreme deja şi ne plăcea foarte mult de el, apoi i-am cerut să vină să cânte câteva piese alături de noi într-un studio de înregistrări. A venit marţi şi ne-a uluit după doar o jumătate de cântec. I-am oferit postul de solist, iar el a acceptat imediat", a spus basistul Pete Agnew.

"Vă daţi seama, abia aşteptăm să începem repetiţiile, dar trebuie să mai aşteptăm puţin, deoarece Carl are câteva proiecte care sunt deja programate pentru următoarele săptămâni. Aşadar, abia în aprilie fanii vor putea să asculte cum sună noua formulă de trupă Nazareth", a adăugat el.

Trupa britanică Nazareth, una dintre legendele rock ale anilor '60 – '70, a fost înfiinţată în decembrie 1968, în Dunfermline, Scoţia, din "cenuşa" unei trupe semi-profesioniste locale, The Shadettes, de solistul Dan McCafferty, chitaristul Manny Charlton (ex-Mark V şi The Red Hawks), basistul Pete Agnew şi bateristul Darrell Sweet. Solistul original al formaţiei, Dan McCafferty, a fost nevoit să se retragă din activitatea muzicală din motive medicale.

Membrii trupei Nazareth au început să cânte prin cluburile scoţiene la sfârşitul anilor '60 şi au reuşit în doar câţiva ani să lanseze un album care şi în prezent reprezintă o referinţă pentru orice ascultător de rock – "Hair of the dog" -, probabil cel mai cunoscut material discografic al lor, care a inspirat formaţii precum Guns N' Roses.

Balada "Love Hurts", care a făcut înconjurul lumii, câştigând discul de platină şi ocupând prima poziţie în topurile din Europa şi SUA, a rămas o preferată a publicului, chiar şi la aproape patru decenii de la lansare.

Cel mai recent album de studio al formaţiei scoţiene, care a susţinut mai multe concerte şi în România, se intitulează "Rock 'n' Roll Telephone" şi a apărut pe piaţă în anul 2014.

Cele mai citite

Iohannis, mesaj de Ziua Drapelului Național

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj de Ziua Drapelului Naţional, context în care a subliniat apartenenţa României la NATO, UE şi ONU şi...

Comisia Europeană spune că România tot nu e pregătită să treacă la euro

România nu îndeplineşte condiţiile pentru adoptarea monedei euro, este concluzia Comisiei Europene (CE), în urma evaluării privind compatibilitatea juridică şi îndeplinirea criteriilor de convergenţă...

VIDEO. Elena Lasconi a câștigat șefia USR și a ieșit cu un discurs a la Diana Șoșoacă

Primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, a câștigat din primul tur alegerile pentru funcția de președinte al Uniunii Salvați România (USR), iar primul său discurs...
Ultima oră
Pe aceeași temă