12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalSalam, acum şi la BBC (VIDEO)

Salam, acum şi la BBC (VIDEO)

A cucerit întâi mama Rusie şi apoi Franţa s-a înclinat în faţa talentului său. Guţă a ajuns pe primul loc în topurile ruseşti cu manelele sale, iar apoi Patrick Labesse, un critic de la prestigiosul „Le Monde”, l-a numit un „extraordinar cântăreţ ţigan ce impresionează cu virtuozitatea vocii sale, lansându-se într-o cursă nebună de onomatopee ritmice”.

Deşi nu a înţeles la ce se referea termenul de „onomatopee”, Guţă a fost totuşi mândru că albumul „La Grande voix tzigane de Roumanie” a fost inclus printre cele mai bune cinci albume din Franţa, alături de “Aou Amwin” al lui Danyel Waro, compilaţia “Africa 50 Years Of Music”, “Ali & Toumani”, de Ali Farka Touré şi Toumani Diabaté şi “BeloBelo”,  un album de Eténèsh Wassié şi Mathieu Sourisseau.

Acum, i-a venit rândul lui Florin Salam să dea lovitura, de data aceasta la principalul post de radio britanic, BBC Radio 1. Deşi emisiunea a fost difuzată în ianuarie 2008, faptul că Florin Salam s-a auzit în eterul britanic a fost semnalat recent pe blogul tndband.blogspot.com.

DJ-ul Rob Da Bank l-a avut invitat pe Shantel, pe numele său Ştefan Hantel, producător şi DJ, născut în Frankfurt şi având origini române, cunoscut pentru mix-urile sale cu influenţe balcanice.

Shantel i-a propus DJ-ului să difuzeze piesa lui Florin Salam, „Aseară m-am îmbătat”, pe care o auzise pentru prima oară în Turcia şi care făcea furori în România.

Cele mai citite

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

O rețea vietnameză de trafic de migranți, care cerea între 15.000 și 18.000 euro de migrant, a fost destructurată

O operațiune comună la care au participat autoritățile de aplicare a legii din Franța și Regatul Unit, cu sprijinul Europol, a dus la dezmembrarea...

Jack Grealish ar putea ajunge alături de Horațiu Moldovan! Atletico a pus ochii pe englez

În vârstă de 28 de ani, Jack Grealish își dorește să părăsească Manchester City la finalul acestui sezon. Cunoscut pentru talentul său în atac,...
Ultima oră
Pe aceeași temă