Premiile Brit Awards 2016: Adele, marea câştigătoare a Galei

de Carla Popa , 24 februarie 2016 - stire actualizata la ora 00:38, 25 februarie 2016
Premiile Brit Awards 2016: Adele, marea câştigătoare a Galei

Cântăreaţa Adele a câştigat Brit Award pentru melodia britanică a anului, cu piesa "Hello", la gala de miercuri seară de la Londra, transmite Reuters. Prezentat de modelul britanic Suki Watwerhouse şi solistul Simon Le Bon, a fost al doilea premiu al serii pentru artistă, după cel de cea mai bună cântăreaţa britanică.

 

A 36-a ediţie a Brit Awards, premiile industriei muzicale britanice acordate în fiecare an, echivalentul Grammy Awards din Statele Unite, este găzduită în acest an de imensa sală O2 din Londra. Însă evenimentul ar putea fi afectat de polemica declanşată în privinţa absenţei artiştilor care reprezintă stilurile de muzică urbană sau a reflectării diversităţii etnice a ţării, ecou la criticile formulate împotriva lipsei artiştilor de culoare în acest an la Oscaruri, transmite AFP, citată de Agerpres

Rapperul britanic Stormzy, care a avut anul trecut o piesă în top 10 al vânzărilor din Marea Britanie, s-a arătat dezamăgit că familia sa muzicală nu este reprezentată la gală. Laura Mvula, cântăreaţă de muzică soul, a anunţat că nu va asista la ceremonie din cauza "problemei diversităţii". Alexis Petridis, critic rock la The Guradian, a acuzat Brit Awards că "fac muzica pop britanică mai plicticoasă decât este de fapt". 

Organizatorii s-au apărat spunând că scopul lor a fost să onoreze artiştii care au avut cele mai bune rezultate în privinţa vânzărilor, dar au admis că poate a venit momentul să arunce "o privire nouă" asupra felului în care sunt aleşi nominalizaţii. În curând va fi creat un comitet care să îi ajute în deschiderea spre talente mai diverse, au adăugat ei. 

Alături de cântăreţi britanici, la categoria artişti internaţionali au fost nominalizaţi Bjork, Lana Del Rey, Meghan Trainor, Alabam Shakes şi Eagles of Death Metal, grupul rock californian care concerta la Bataclan când sala de spectacole pariziană a fost atacată de jihadişti, în 13 noiembrie.

Formaţia Coldplay ar putea intra în istoria prestigioaselor premii ale muzicii britanice, Brit Awards, dacă va primi, aşa cum se preconizează, cel de-al patrulea trofeu al său pentru ''Cel mai bun grup muzical al anului'' în cadrul ceremoniei ce va avea loc miercuri seara la Londra, în care Adele pleacă din postura de mare favorită la categoria ''Cel mai bun album'' şi ''Cea mai bună solistă'', transmite BBC. 

Gala se va desfăşura pe uriaşul stadion O2 Arena şi include în program un moment special pentru omagierea lui David Bowie, care a murit la începutul acestui an şi este considerat drept unul dintre cei mai mari muzicieni britanici. În 2014, el a fost desemnat ''Cel mai bun interpret al anului'' la Brit Award, dar a apelat la fotomodelul Kate Moss pentru a primi premiul în numele lui. 

Coldplay, cuartetul condus de Chris Martin, a mai fost câştigător la Brit Awards în 2001, 2003 şi 2012, iar în acest an figurează pe lista de nominalizări pentru albumul ''A Head Full Of Dreams'. Grupul concurează şi la categoria 'Cel mai bun album'', dar concurenţa este foarte puternică, mai ales din cauza tinerei Adele şi a albumului ei ''25'', care s-a vândut în 2,73 milioane de copii. Interpreta de 27 de ani ar putea câştiga şi la alte categorii în 2016, fiind printre nominalizaţi şi la ''Cea mai bună solistă'', şi totodată la ''Cel mai bun single'' şi, respectiv, ''Cel mai bun videoclip'' pentru melodia ''Hello''. În plus, Adele va fi şi una dintre vedetele invitate să cânte la acest mare eveniment al lumii muzicale, privilegiu pe care îl mai au Rihanna, Justin Bieber, The Weeknd şi Little Mix. 

Tot la patru premii aspiră şi interpretul James Bay şi grupul Years &Years, în timp ce Calvin Harris şi Jess Glynne sunt nominalizaţi fiecare la câte trei categorii. O menţiune aparte merită nominalizarea interpretei Amy Winehouse, care a încetat din viaţă în anul 2011, la numai 27 de ani. Nominalizarea s-a făcut după difuzarea în 2015 a benzii sonore a documentarului ''Amy'', despre viaţa îndrăgitei soliste.

 

 

Loading...

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design