Berlinala 2016: Un documentar despre refugiați, Fuocoammare, cel mai bun film. Ce a spus Meryl Streep despre film

de Avram Eliza , 21 februarie 2016 - stire actualizata la ora 17:12, 21 februarie 2016
Berlinala 2016: Un documentar despre refugiați, Fuocoammare, cel mai bun film. Ce a spus Meryl Streep despre film

UPDATE 23.35: Actrița Meryl Streep, preşedinta juriului la competiţia oficială, a spus că juraţii au fost "bulversaţi" de un documentar care "asociază critica cu arta şi nuanţa", conform AFP, potrivit Agerpres. Ea a apreciat că documentarul reuşeşte perfect să realizeze un amestec "hibrid" între scene filmate pe viu şi poveşti spuse.

Cineast format în Statele Unite, Gianfranco Rosi s-a documentat atent pentru film, intrând profund în viaţa de pe Lampedusa. El a însoţit paza de coastă care vine în ajutorul migranţilor de pe ambarcaţiuni aflate în dificultate şi arată în film operaţiuni în cadrul cărora bărbaţi cu măşti şi combinezoane de protecţie evacuează unul câte unul refugiaţii şi cadavrele de pe vasele supraîncărcate. Regizorul prezintă apoi sosirea migranţilor, găzduiţi în centre de primire şi primind asistenţă medicală. 

Gianfranco Rosi a primit în 2013 Leul de Aur al Festivalului de la Veneţia pentru documentarul "Sacro GRA" despre cei care trăiesc în apropierea şoselei de centură romane. 

-----

Ursul de Aur pentru cel mai bun film din competiţia oficială a Berlinalei 2016 i-a fost decernat documentarului despre refugiaţi "Fuocoammare", conform Agerpres.

Fără voce din off şi fără comentariu, "Fuocoammare" arată în paralel viaţa zilnică a locuitorilor insulei italiene şi pe cea a miilor de migranţi care sosesc pe mare, în condiţii catastrofale, mulţi pierzându-şi viaţa. 

Citește și:  Cine sunt cei mai buni actori ai Berlinalei 2016

"Sper că acest film va putea contribui la înţelegerea faptului că nu este normal ca oamenii să moară venind la noi", a spus Gianfrnco Rosi pe scena Berlinalei, la primirea premiului.

 

Loading...

Comentarii

 • "Ich bin nicht ein Berliner !"

  21 februarie 2016 23:55

  Ne pișem pe "berlinala" incestuoșilor și homosexualilor ! Mieril - PERSONA NON GRATA !

  raspunde comentariului
 • gheorghe

  21 februarie 2016 19:10

  Partener firma internationala caut colaboratorii pentru a deveni parteneri intr-o afacere de succes cu castiguri garantate din prima luna, castigurile sunt nelimitate in functie de acitivitatea desfasurata. Cerinte-spirit de echipa-cunostinte minime operare calculator word, navigare internet-deschis spre nou si spre autodezvoltare-persoana pozitiva increzatoare in fortele propii-experienta si varsta nu conteaza in aceasta afacereSe ofera - perspectiva afirmarii intr-un domeniu dinamic si modern- posibilitatea de ascensiune profesionala- venit motivant pe masura realizarilor.Detalii la adresa gheorghe_fmyahoo.ro

  raspunde comentariului
 • marcela

  21 februarie 2016 8:11

  Posibilitate foarte buna de castigat bani! Va invitam acum sa cunoasteti mai multe despre o oportunitate foarte noua prin care va puteti completa repede veniturile, in timpul liber sau oricand doriti! Va asiguram ca totul este foarte, foarte serios si ca puteti sa incepeti cu toata increderea! Cautam persoane serioase care sa colaboreze cu noi intr-o activitate simpla, in timpul liber sau full-time, cu castiguri imediate, de 100 de euro lunar part-time sau 285 euro lunar full-time, din prima luna. Oferim si cerem seriozitate absoluta! Pentru mai multe detalii, contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de emailmarceladumitrascyahoo.es

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design