AUDIO. Un cântec difuzat doar câteva zile pe an, cel mai bine vândut din istorie

de Andrei Mărgăritescu , 31 decembrie 2015 - stire actualizata la ora 18:49, 31 decembrie 2015
Foto www.doctormacro.com

O melodie dedicată Crăciunului, piesa ''White Christmas'' (Crăciun alb), în interpretarea artistului american Bing Crosby este cel mai bine vândut hit din istoria recentă a muzicii. Înregistrarea a fost publicată în 1942 de către casa de discuri Decca. Autorul cântecului este Irving Berlin, american de origine rusă, considerat printre cei mai buni compozitori din istoria SUA.

Conform Guinness World Records, citat de Agerpres, versiunea cântată de Bing Crosby s-a vândut, pe plan mondial, în peste 50 de milioane de exemplare, fiind cel mai vândut single din toate timpurile, potrivit Agerpres. Recordul figurează în chiar prima ediție a Cărții Recordurilor, din 1955, și a rămas neînvins până în prezent.

Remarcabil este că în topul celor mai bine vândute piese, poziția a treia este ocupată tot de un șlagăr dedicat Crăciunului, în interpretarea aceluiași Bing Crosby. Astfel, piesa ''Silent Night'' (Noapte liniștită), apărută în 1935, a fost vândută în peste 30 de milioane de exemplare. Acest colind a fost compus, în 1818, de Franz Xaver Gruber pe versurile lui Joseph Mohr și a fost interpretat, de-a lungul timpului, de nenumărați artiști.

Pe locul doi în amintitul top al celor mai bine vândute cântece din toate timpurile se află ''Candle in the Wind'', o compoziție semnată și interpretată de Elton John în amintirea Dianei, prințesă de Wales.

Comentarii

  • Magda

    03 ianuarie 2016 20:26

    Tu trebuie să îi cultivi o atitudine de ateptare pozitivă, indiferent de cursul evenimentelor din lumea exterioară sau de opiniile celorlali oameni. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea Te-ai născut bogat. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email iliescumagda25yahoo.com

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design