10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalAntena 1, somată de CNA pentru "Superbingo Metropolis"

Antena 1, somată de CNA pentru “Superbingo Metropolis”

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, marţi, să someze public televiziunea Antena 1 din cauză că a difuzat emisiunea “Superbingo Metropolis” începând din 5 mai şi a notificat acest lucru la CNA, aşa cum impune legislaţia audiovizualului, abia pe 12 iunie, scrie Mediafax.

Potrivit articolului 89, alineatul 7 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, “Anterior programării difuzării jocului, furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să aducă la cunoştinţa Consiliului datele principale din licenţa sub care acesta este organizat”.

Având în vedere că difuzarea emisiunii “Superbingo Metropolis” a început cu peste o lună înainte de notificarea transmisă de Antena TV Group la CNA, privind acest program, Narcisa Iorga, membru al Consiliului, a propus somarea publică a televiziunii Antena 1.

“Având în vedere că este o prevedere din Codul audiovizualului, propun somaţie, deşi consider că fapta este mai gravă, având în vedere câştigurile substanţiale pe care le înregistrează un radiodifuzor ca urmare a difuzării acestui joc”, a declarat Narcisa Iorga, în şedinţa de marţi a CNA.

Propunerea sa a fost aprobată cu unanimitate de voturi de membrii CNA.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă